8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Iskoristite dan: Stiže velika promjena vremena, za sutra upaljen žuti alarm za cijelu zemlju

Pročitajte još:

U većem dijelu zemlje danas će biti promjenjivo vrijeme, a sjeverni i dio srednjeg Jadrana već će danas biti izloženi obilnijim padalinama. Ostatak zemlje to čeka u ponedjeljak

U nedjelju promjenljivo, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, prema večeri i drugdje. U noći na ponedjeljak mjestimice izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, prema večeri u jačanju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla.

Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u Dalmaciji do 26 °C.

123 2

Sutra će zapuhati jaka bura
U noći i ujutro pretežno oblačno s kišom koja će osobito u unutrašnjosti lokalno biti obilnija. Zatim prestanak kiše i djelomično razvedravanje, prijepodne na Jadranu, a prema večeri i u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna između 15 i 20, na Jadranu većinom od 20 do 25°C, objavio je DHMZ u prognozi za sutra.

Državni hidrometeorološki zavod za danas je upalio žuto upozorenje za veći dio Hrvatske, a isto takvo upozorenje za sutra upaljeno je za cijelu zemlju.

Širom zemlje očekuju se oborine, koje bi ponegdje mogle biti izraženije. U Istri se sutra očekuju grmljavinska nevremena, a uz obalu će puhati jak vjetar.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: