8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Jandroković: “Bit će sasvim sigurno treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda”

Pročitajte još:

Kaže kako neće trpjeti da ga itko vrijeđa bez ikakvog razloga i potrebe

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, nakon oštre kritike u srijedu u Šibeniku, ponovio stav HDZ-a te kazao kako će zasigurno doći do trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda.

Jandroković je na početku izrazio potporu HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Splita i za župana Splitsko-dalmatinske županije.

“Moja potpora ide našem kandidatu Vici Mihanoviću i njegovim zamjenicima. Vice nije sada s nama, on se vraća sad iz Zagreba. On je svojim odličim nastupom potvrdio ulogu favorita. Ovdje sam kako bi podržao i kandidata za župana Blaženka Bobana i uvjeren sam da će sa svojim zamjenicima ostvariti sve ciljeve koje su si zacrtali”, rekao je Jandroković.

Rekao je kako Splitsko-dalmatinska županija ima dobru perspektivu i moraju je voditi ljudi koji su ozbiljni odgovorni i ne idu u avanture.

“Splitsko-dalmatinska županija bilježi značajan napredak otkad je Boban na čelu ove županije. Perspektive su sjajne. Perspektiva turizma cijele županije je po mojoj procjeni jako perespektivna i sasvim sigurno da će građani biti zadovoljni razvojem ove županije u naredne četiri godine”, ističe.

O dijelovima programa Zlate Đurđević koje je objavila Vlada

“Ne mislim da se radi o političkom pritisku nego argumentiranoj raspravi. Želimo cijelo vrijeme raspravljati o toj temi i svim drugim temama. Odgovara se ili manipulacijama ili podvalama ili difamacijama. Ovo je bilo potrebo da bi se svi građani uvjerili što sadrži program kandidatkinje.

“Kao da je pravosuđe prije devedesetih bilo uzorno”

“To je jedna teza koja se dosta često koristi, da je problem u pravosuđu nastao u devedesetima, kao da je prije toga pravosuđe bilo uzorno. Pravosuđe u Jugoslaviji je bilo pod partijskom kontrolom. Da podsjetim na slavnu izjavu Tita koji je rekao da se zakona ne treba držati kao pijan plota. Neprimjereno je reći da se problemi u pravosuđu pojavljuju u devedesetim godinama. Zato smo i mijenjali zakone o pravosuđu u procesu približavanja Europskoj uniji. Nakon tih godina kad je politički utjecaj, pojavljuju se ideje da bi se ponovno trebao povećati utjecaj politike na izbor sudaca…

Ne bih rekao da ulazimo u krizu. Bit će sasvim sigurno treći javni poziv. Ne ovisi o nama kada će doći do civiliziranog razgovora, jer ne forsiramo mi taj govor uvreda, govor koji ide za difamacijom. Upravo priopćenje Vlade jest argumentirana rasprava. Ako vas netko iz dana u dan proziva i vrijeđa, morate odgovoriti i zaštiti dignitet sebe, obitelji i svih iza nas”, kazao je Jandroković.

O izjavama upućenim predsjedniku Milanoviću

“Ja sam se držao vrlo suzdržano svih tjedana i mjeseci. Sve to vrijeme trpio sam uvrede, difamacije i prozivanja. Ako netko ne prestaje, u nekome trenutku morate vratiti na isti način da taj netko tko to radi shvati da to nije u redu. Ako nasilnik misli da neće biti odgovoreno zbog toga što čini, grdno se vara. To je bila moja jučerašnja poruka. Ne zalažem se za takvu vrstu govora, ali morao sam odgovoriti”, rekao je Jandroković.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
8.7 ° C
9.4 °
7.6 °
82 %
1.5kmh
20 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: