16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Lavrov: Svijet je izmanipuliran, nismo napali Ukrajinu! Bombardiranje rodilišta? Pa znate li tko je tamo zapravo bio?‘

Pročitajte još:

Sastanak ukrajinskog i ruskog ministra vanjskih poslova završio je bez rezultata

Ruski ministar vanjskih poslova tvrdi da u bombardiranom rodilištu u Mariupolju, gdje je poginulo dijete, nisu bili trudnice i djeca, nego “ultraradikalni azovski bataljun”

Ne, ne planiramo napasti druge zemlje. Nismo napali ni Ukrajinu. Ukrajina predstavlja izravnu prijetnju sigurnosti Ruske Federacije, šokirao je izjavom ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov (71) nakon sastanka s ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom i pokušaja pregovora u Turskoj.

Dogradonačelnik Mariupolja Sergej Orlov kazao je da je u bombardiranju rodilišta poginulo troje ljudi, među kojima je i šestogodišnji dječak, a 17 ljudi ozlijeđeno.

– Nije prvi put da čujemo dramatične vriskove o takozvanim strahotama koje provode ruske oružane snage. To je rodilište već dugo bilo u rukama bataljuna Azov i drugih radikalista – kazao je Lavrov i nastavio:

“Čuli smo navode o zvjerskom napadu na rodilište prije tri dana. Naša delegacija je dala dokaze da je to rodilište okupirao Azov i da su njegovi pripadnici izbacili trudnice i djelatnike. Vi sami izvucite zaključke. Javnost diljem svijeta je izmanipulirana”, rekao je Lavrov.

“Mi ćemo sami riješiti svoju ekonomsku situaciju, naš predsjednik će to riješiti. Pokušavamo privući pažnju na to da je Ukrajina godinama antiruska. S kim ste, sa Zapadom ili s Rusijom?” pita Lavrov Ukrajinu. “Izaći ćemo iz ove krize, prošli smo mnoge krize i uvijek smo se izvukli. Izaći ćemo jači iz ovog. Nemamo iluzija da je Zapad naš partner. Sada znamo da nas bilo tko i bilo kad može izdati.”

“Amerika ima laboratorije za biološko oružje u Ukrajini”, rekao je Lavrov.

Lavrov ne vjeruje u izbijanje nuklearnog rata
Lavrov je rekao i da ne vjeruje da će sukob Rusije sa Zapadom oko Ukrajine dovesti do nuklearnog rata. “Ne želim vjerovati, i ne vjerujem, da bi nuklearni rat mogao početi”, rekao je Lavrov novinarima na pitanje hoće li biti nuklearnog rata.

Za glasine o potencijalnom ruskom napadu na bivše sovjetske baltičke države rekao je da se radi o starim lažnim vijestima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: