5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Majka osuđene Smiljane Srnec: Jako sam tužna zbog kćeri

Pročitajte još:

Kažu kako je njen suprug sjajan čovjek

Molim vas, imajte razumijevanja, ne mogu ništa reći osim da sam jako tužna, rekla je za 24 sata Katarina Dominić, majka Smiljane Srnec, koja je osuđena za ubojstvo sestre Jasmine.

Uz ispriku je potom zatvorila vrata obiteljske kuće u Palovcu. Vrhovni sud u petak je za Smiljanu Srnec potvrdio zatvorsku kaznu od 15 godina. Riječ je o najvišoj propisanoj kazni za to kazneno djelo ubojstva u vrijeme počinjenja djela. Srnec je sestru Jasminu Dominić (23) ubila u Palovcu u ljeto 2000. s više udaraca u glavu, a njezino tijelo je otkriveno u veljači 2019. u škrinji u kući Smiljane Srnec.

Stanovnici Palovca su uglavnom podijeljeni oko slučaja. Neki misle da je kazna zaslužena, a drugi su sasvim suprotnog mišljenja. Većina nam je rekla kako je taj slučaj konačno završen i da bi se napokon o Palovcu trebalo prestati pisati kao o “slučaju”. Dok smo sjedili u lokalu, jedan od gostiju za kojeg su ostali tvrdili da je najupućeniji u slučaj je to protumačio na svoj način.

– Kad je moj brat nestao, mama me je istog dana zvala i krenula je potraga. Ne mogu vjerovati da se tek nakon pet godina obitelj sjeti prijaviti nestanak najužeg člana. Tu ima puno nerazjašnjenih činjenica, ali neka to ide na savjest onima koji su nešto znali, a nisu željeli ništa reći – rekao je čovjek od nekih 50-ak godina.

Pri izlasku iz kafića je rekao kako je radio s ocem osuđene Smiljane i da dobro poznaje njezina supruga, koji je dobar čovjek i sjajan majstor.

Svim Palovčanima već je teško to breme slučaja “škrinja”. Nerado o tome pričaju. Svatko ima svoju verziju priče, onoga što misle da se dogodilo, ali sve to ostaje samo u krugu poznanika, prijatelja.

– A što da vam kažemo, čini se da je naše mjesto samo poznato po tome. Valjda neće još dugo – dobacio nam je u prolazu jedan stariji gospodin.

Mještani su rekli da majku Katarinu redovito, gotovo svaki dan vide da odlazi na grob.

Sreli su nekoliko ljudi na lokalnom groblju, ali i oni su samo spuštali glave kad bi spomenuli Smiljanu, Jasminu, škrinju, suđenje… Nekako se čini da su se svi umorili.

Vrhovni sud je zaključio da je Srnecova nedjelo počinila s najvišim stupnjem krivnje, izravnom namjerom u stanju ubrojivosti. Ni to što je majka troje djece, dvoje maloljetnika, sud nije cijenio olakotnim kod izricanja visine presude.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: