18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Milanović oštro po Plenkoviću: Seljačko ponašanje, dogovaranje preleta uz konjak i cigaru. Toga više neće biti!

Pročitajte još:

Nakon što je zabranio prelete nad hrvatskim gradovima Zoran Milanović oglasio se i na press konferenciji
‘Došlo je do grubog i nepotrebnog uznemiravanja ljudi u situaciji koja je nabijena emocijama, strahom zbog onoga što se događalo zadnjih dana i dobio sam očitovanje načelnika Glavnog stožera’, kazao je Milanović, govoreći o jučerašnjem preletu vojnih zrakoplova nad Zagrebom.

‘Radi se o aktivnosti za koju sam ja načelno dao suglasnost. Hrvatska nije velika država, ali je dovoljno velika da se takve vrste vježbi mogu odvijati na drugim prostorima i visinama a da se ljudima ne zaledi krv u žilama. To što je objavljeno na radiju ne znači ništa’, dodao je.

“Posebno kada znam kako je do incidenta došlo, kada je premijer otišao na nosač aviona i dogovarao se osobno s nekim admiralom pred načelnikom Glavnog stožera i kućnim ljubimcem, ministrom obrane. I onda je to načelnik Glavnog stožera, koji nije tužibaba, proveo i ja sam to uočio baš u vrijeme kada je premijer imao presicu. O motivima za takvo seljačko ponašanje zaključite sami”, kazao je

‘Francuzi nisu znali za presicu u 16:45, to je znao Plenković’
Predsjednik je rekao da je prelet bio za vrijeme premijerove presice pa dodao: “Francuzi nisu znali za presicu u 16:45, to je znao Plenković, što ste gledali svi”. Potom je pročitao detalje o ugovaranju preleta s nekakvog dokumenta.

“Zajednički prelet dogovoren je osobno između premijera i zapovjednika francuskih pomorskih snaga prilikom posjet nosaču zrakoplova Charles de Gaulle. To je to, tako više neće biti, odsada ćemo voditi računa, normalno da će i dalje prelijetati i da cijenimo pomoć, ali nerad i nekompetencija ne mogu biti izgovor za ovakvo ponašanje nekoga tko nije u zapovjednom lancu, nego to dogovara uz konjak”, rekao je.

Ispričao je i kako on nije išao na nosač aviona jer smatra da je to što je Plenković na njega išao dva puta dovoljna razina posjeta. “Da sam ja bio tamo, to se ne bi dogodilo, premijeru to ne bi palo na pamet napraviti”, rekao je i dodao da je on otišao tamo s namjerom da to organizira.

‘Molim Boga da nas Banožić previše ne izblamira u Bruxellesu’
Kazao je i da Plenković odmahuje rukom dok on govori da treba nabaviti protuzračnu obranu. “A svaki vikend mogu na nosač aviona i raditi stranačke fešte, neka lete nad Remetincem”, rekao je. Dodao je da bi, da su avioni letjeli niže, tipa na 300 metara nadmorske visine bilo i mrtvih od straha. Potom je nastavio komentirati pad bespilotne letjelice u Zagrebu.

Kazao je i da ga čudi da je jučer glavni tajnik NATO saveza negirao Plenkovićeve tvrdnje. “Kako bi bilo super da je Plenković šutio i čekao rezultate istrage”, kazao je. Milanović je dodao i da on ne komentira taj slučaj jer čeka nalaz pa dodao: “Znam da je HDZ-ovcima teško shvatiti da pravna država funkcionira po nekim pravilima.”

Novinari su mu na kraju rekli da je ministar Banožić danas u Bruxellesu pa pitali je li brifiran o čemu će govoriti. “Molim Boga da nas previše ne izblamira. Mora malo, ali ne previše. Inače, informacija za javnost, kako svi vojnici i službenici dobivaju ocjene, tako ju je dobio i glavni vojni inspektor, Matanović, čovjek koji je bio na čelu istrage za Burčula. Pogledajte kojom ocjenom ga je ministar ocijenio i pitajte zašto”, rekao je pa otišao.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: