11.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Muškarac iz Osijeka primio obje doze cjepiva ali ne može ishoditi COVID potvrdu: ‘Kao da se nisam niti cijepio…’

Pročitajte još:

Situaciju su potvrdili i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije

Zanimljiv slučaj s COVID-potvrdama dogodio se u Osijeku. Naime, primio je obje doze cjepiva protiv koronavirusa, ali svejedno ne može dobiti COVID potvrdu, piše Glas Slavonije.

Prvi se put cijepio u osječkoj dvorani u Gradskom vrtu, u okviru poziva na cijepljenje bez naručivanja. Poštivao je potom, kaže, i dodijeljeni mu drugi termin, rekao je G. B. za Glas Slavonije.

“Rekli su mi da jednostavno nisam uveden u sustav”
Kada je objavljeno da se covid-potvrde, osim putem sustava e-Građani i u HZZO-u, mogu dobiti i u ljekarnama, budući da je jedna od njih u njegovom susjedstvu, onamo se i zaputio.

“Nemalo sam ostao iznenađen kada su mi magistre rekle da mi ne mogu dati potvrdu zato što jednostavno nisam uveden u sustav. Kao da se nisam ni cijepio”, rekao je.

“I onda kreće uobičajeno prebacivanje, u ljekarni su mi rekli da se javim obiteljskom liječniku, a ovaj me uputio na Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. U tom su mi Zavodu rekli da bih trebao potražiti ordinaciju liječnika koji me cijepio, pa sam se naposljetku pitao je li mi takvo što uopće i potrebno”, kaže Osječanin.

No je li moguće da njegovo cijepljenje nije evidentirano u sustavu? Nažalost, da, odgovaraju u Nastavnom zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, jer se u jednom trenutku, prema naputku Ministarstva zdravstva, prelazilo na novu aplikaciju za evidenciju cijepljenja. U tom prebacivanju i uvođenju tzv premosnice, provodilo se cijepljenje, ali sustav to jednostavno nije evidentirao. “Liječnik koji je cijepio može napraviti ponovni upis, a za to je potrebno imati dokumente s cijepljenja, gdje je vidljiv faksimil liječnika”, kažu u NZJZ-u Osječko-baranjske županije. Nakon toga potvrda se može dobiti na uobičajenim mjestima. Za sada nismo uspjeli doznati koliko je građana s ovim problemom u našoj zemlji.

Podsjetimo, COVID potvrdu može dobiti osoba cijepljena cjepivom protiv koronavirusa odobrenim u Europskoj uniji, osoba koja ima negativan nalaz PCR testa.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
0kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: