7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Muškarac koji je osumnjičen da je silovao pse, sud će objaviti presudu u ponedjeljak

Pročitajte još:

Bjeguncu s tjeralice Ivoru I. (45), optuženom da je seksualno zlostavljao svoja dva psa i razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima, u ponedjeljak će, tjedan dana pred zastaru, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu biti izrečena prvostupanjska presuda

Na presudi Ivor I., inače zaposlenik Europskog parlamenta, koji se već duže vrijeme nalazi na bolovanju te je nedostupan hrvatskim organima progona ali i belgijskoj policiji koja ga pod nerazjašnjenim okolnostima nikako ne uspijeva pronaći, najvjerojatnije neće pojaviti, javlja Jutarnji list.

Ništa od novih svjedoka

A on je, pak, doznaje Jutarnji, predložio saslušanje osmero svjedoka veterinarske struke te zatražio izdvajanje nezakonitih dolaza, poput zapisnika službe veterinarske inspekcije te “nalaz i mišljenje tzv. vještaka Tatjane Obradović na kojem se ponajviše temelji optužnica”. Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić sve je njegove prijedloge odbila, zbog toga jer je većina predloženih svjedoka trebala opisati probleme s kožom sad već pokojnog psa.

“Što se tiče problema s kožom koji je pas imao, isti nije predmet optužbe već da je okrivljeni sa psom općio. Optuženi je nedostupan sudu i tijelima Belgije. Sudski postupak je okončan bez obrane okrivljenika, a s obzirom na to da se isti ranije branio šutnjom, nije moguće njegov prethodni iskaz pročitati”, zaključila je sutkinja.

Tužiteljstvo je poručilo da je tijekom postupka kroz prikupljenu elektronsku poštu i fotografije dokazano da je Ivor I. seksualno zlostavljao svoje pse te zatražio maksimalnu kaznu od godine dana uz otegotnu okolnost načina zlostavljanja, “koji nadmašuje pojavni oblik ovog kaznenog djela”.

Odvjetnik Orešković, pak, tvrdi da ništa nije dokazano te da je postupak “završio ‘ad hoc’ nakon čega će uslijediti presuda pred zastaru koja nastupa u kratkom roku.” Drugi odvjetnik, Vinčić je istaknuo da se radi o nezakonito vođenom postupku, jer je sud omogućio predlaganje, ali ne i izvođenje dokaza. “Stječe se dojam da okrivljenik postoji samo da bi mi svi skupa imali što raditi, a ne da smo ovdje radi njega”, smatra on.

Dostavljena je i nova medicinska dokumentacija, prema kojoj Ivor I. pati od strahova, depresije, nesanice, noćnih mora, fizičke nelagode, bolova u mišićima i trbuhu a suočava se i sa suicidalnim idejama. Njegov belgijski psihijatar mu je zbog toga dao bolovanje i zaključio da se on ne može pojaviti na sudu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.6 ° C
9.4 °
3.6 °
87 %
1.5kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: