18.4 C
Zagreb
Srijeda, 26 lipnja, 2024

Plenković: Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

Pročitajte još:

Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani, rekao je Plenković i dodao da ugostitelji u tome igraju veliku ulogu

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković rekao je kako su očekuje da će u petak Sabor izglasati točke na dnevnom redu prije ljetne stanke, a raspravljali su i o unutarstranačkim izborima. Pričali su i Covidu-19 te zajedničkoj nabavi cjepiva.

“Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno”, rekao je Plenković.

Govoreći o uvjetovanju potpora poduzetnicima cijepljenjem, Plenković kaže da to uopće nije sporno.

“Bitno je da potaknemo ljude na cijepljenje. Mi smo turistička zemlja, moramo potaknuti ljude da dođu u Hrvatsku i ostanu u Hrvatskoj i da budu sigurni da se neće zaraziti u Hrvatskoj. Vidjeli smo da je nakon te najave zabilježen rast cijepljenih prvom dozom”, kaže Plenković.

“Imamo dobar model”
Dodaje da će se nastaviti razgovori sa socijalnim partnerima. “Mislim da smo našli dobar model”, rekao je.

Plenkovića su pitali hoće li taj model uključivati i javni sektor. “Mislim da su prikupljali nedavno podatke po svim resorima, ima resora gdje je situacija jako dobra. Ovdje su u pitanju potpore, a ne radi li netko u javnom ili privatnom sektoru”, rekao je.

Osvrnuo se i na Tomaševića, protiv kojeg je Povjerenstvo otvorilo postupak. “Mislim da su kolege iz zagrebačkog HDZ-a već komentirali to. Ne bih u ovom trenutku komentirao rad Povjerenstva”, rekao je.

Ugostitelji upozoravaju na situaciju u sektoru, kažu da su poduzete vatrogasne mjere i traže dugoročne reforme.

– Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta u krizi bez presedana. Ako su vatrogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, za oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha… Mislim da je paket mjera plus gotovo pa liberalne epidemiološke mjere da su omogućile svima nama da prođemo kroz ovu krizu uz što manje frustracija. Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva” -poručio je Plenković.

– Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani – rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

– Malo koja druga zemlja je toliko napravila – rekao je.

– Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje – kaže.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
magla
18.5 ° C
19.9 °
17.8 °
93 %
0.5kmh
87 %
Sri
27 °
Čet
30 °
Pet
34 °
Sub
35 °
Ned
36 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: