7.3 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Policajci će kod trgovačkih centara tražiti djecu ostavljenu u autima: : ‘S obzirom na temperature…’

Pročitajte još:

Akcija se provodi nakon što je Hrvatsku u lipnju potresla smrt četverogodišnjaka u Kninu kojeg je otac cijeli dan ostavio u automobilu

Varaždinska policija je za sutra najavila preventivno-represivnu akciju u kojoj će na parkinzima trgovačkih centra gledati ostavljaju li roditelji djecu bez nadzora u automobilima dok obavljaju šoping.

“Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u subotu, 24. srpnja od 9 do 13 sati provoditi preventivno-represivnu akciju ” Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”, najavili su iz PU varaždinske.

Iz PU varaždinske objasnili su cilj akcije.

“S obzirom na predstojeće visoke temperature i sprječavanje neželjenih događaja, navedena preventivna akcija ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu i promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece”, navodi se u priopćenju.

Akcija će se provoditi na idućim lokacijama: Trgovački centar Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati; Lidl (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kaufland (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati; TC Plodine i TC Lidl (Gospodarska ul.) od 11 do 12 sati i TC Lumini (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec)12 do 13 sati.

U navedenoj preventivnoj akciji policajci će pristupiti osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”.

Podsjetimo, u lipnju je Hrvatsku šokirao slučaj iz Knina kada je preminuo petogodišnji dječak kojega je otac ostavio ujutro u automobilu umjesto u vrtiću i otišao na posao. Dijete je u besvjesnom stanju pronađeno oko 15 sati, no nažalost bilo je prekasno.

Prošlog mjeseca su i vatrogasci u Koprivnici reagirali nakon dojave da je malo dijete ostalo zaključano u autu te su razbili staklo i spasili bebu koja nema ni godinu dana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: