11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Ovako izgleda hrvatska oaza partijanera: ‘Dok mi Nijemac dahće iznad glave, dovikuje za piće, pomislim – ovo je dokaz povratka života‘

Pročitajte još:

Na Zrću se, uz posjedovanje covid-potvrde ili negativnog testa, može partijati kao u dobra stara vremena

Konačni dokaz povratka života u staro normalno, reporter Nautičke patrole Jutarnjeg osjetio je u trenutku kada je na popularnoj plaži Zrće naručivao piće. U gomili ljudi nije se mogao probiti do šanka, a onda mu se na leđa zalijepio znojni Nijemac izvikujući svoju narudžbu.

A staro normalno je na Zrću u punom pogonu. Očekivano, na plažu nema ulaza bez covid-putovnica, potvrda o cijepljenju ili negativnog brzog antigenskog testa, koji se na licu mjesta može napraviti za 100 kuna, i to u roku petnaestak minuta.

Nema, dakle, „diskriminacije“ onih koji se ne žele cijepiti, pogotovo ako imaju viša novca za test. Jednom kad si u party-zoni plaže, kretanje je slobodno, sve do ulaska u klub gdje hostese na vratima opet pregledavaju papirologiju. Spretno i uigrano rade svoj posao, pa se ne stvaraju redovi za ulazak u klub.

Na podiju pravila nema. Pleše svatko sa svakim, međusobno, grupno… Vješaju se jedni po drugima, grle, ljube, zalijevaju pićem. Kao da time poručuju – “Covide nestani!”

Neki oduševljeni Česi, što mašu hrvatskom zastavom, govore da ovakvih zabava u Češkoj nema. Skupina mlađih Zagrepčana, pak, tvrdi da je prošlog vikenda na Zrću bilo dvostruko više ljudi. “Stigli smo danas i ostajemo sedam dana. Ovo smo čekali, sve izgleda kao da je 2019. godina”, pričaju redoviti gosti iz Slovenije.

U Papayu je ulaz do ponoći slobodan, a unatoč povećanim troškovima dolaska do Zrća zbog PCR i brzih testova, cijene su u klubovima pretpandemijske, kao u starom normalnom. Za DJ pultom stoji glavom i bradom Toni Dalić, sin nogometnog izbornika Zlatka. On se, u slobodno vrijeme, kada nije zaokupljen obvezama u NK Varaždinu, zaputi na Zrće i “odsvira koju”

“Puštao sam nešto stariji repertoar… Glazba se, kao i moda, ciklički vraća svakih dvadeset ili trideset godina… Tako da mladi danas itekako slušaju to”, rekao je Toni, koji DJ-ira u Papayi već šest godina.

Covid-potvrde su ‘must have’
Ipak, nije sve baš po starom normalnom. Covid-potvrde su “must have” na Zrću, a zaštitara je više nego inače, dakle, ima ih skoro koliko i gostiju. Uspješno tjeraju sve one koji se bez potvrda pokušavaju “ubaciti” u gužvu. I moraju, jer bez covid-potvrda ne bi bilo ni zabave.

“Noć je mlada, a i ti si”, stoji na ogromnom LCD panelu na ulazu na plažu Zrće, na kojem se svakih nekoliko sekundi izmjenjuju motivacijske poruke koje, među ostalim, i pozivaju partijanere da “otplešu svoju noć”. Osim toga, poruke pozivaju i na cijepljenje. Svi su na Zrću uvjereni u dobru sezonu.

– Samo da nas ne stopiraju. Mi smo važan faktor ovdje. Plesom tjeramo virus. Znaš li to? Poruči tako stožeru, napiši to – govori mi hostesa na izlasku iz kluba.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: