24.5 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Plenković: Srbi mogu imati svoj stav, ali nemaju utjecaj, Teslu su građani izabrali da bude na kovanici

Pročitajte još:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na aglomeraciji Jelsa-Vrboska-Stari Grad na otoku Hvaru. Nakon sastanka s lokalnim vlastima, obratio se okupljenim novinarima.

Dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao objavu DORH-a koji je napad na Markovu trgu, koji je počinio Danijel Bezuk, okarakterizirao kao terorizam.

– Čim sam vidio snimku, znao sam da je riječ o jednom snažnom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Riječ je o mladom čovjeku od 22 godine. Ne može se drugačije okarakterizirati nego kao terorizam jer je riječ o napadu na instituciju, rekao je Plenković.

– Teško mi je vjerovati da bi se netko mlad, bez životnog iskustva i ničim izazvan upustio u takav pothvat. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na tako mladog čovjeka, indoktrinirali ga i doveli u fazu njihova promišljanja. Mislim da on nije sam izradio oružje koje je koristio niti je sam učio pucati niti je imao takav odlučan moment jer se vidjelo na snimci da nije prvi put koristio oružje. Prema tome, sumnjam da nije bilo poticatelja niti pomagača, rekao je i naglasio da očekuje dodatna izvješća o cijelom slučaju, prenosi Dnevnik.hr.

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije na izbor Nikole Tesle kao simbola hrvatske na kovanicama eura.

– Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo’ – rekao je i dodao da bi on, da je na čelu Narodne banke Srbije, rekao Hrvatskoj bravo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: