10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

PRAVI SE LUD: Gradonačelnik Petrinje optužen za KRAĐU Nestalo 120 tona građevinskog materijala,a on tvrdi da je sve na broju

Pročitajte još:

Strpljenja je sve manje. Poručuju – dosta je ignoriranja.

Juče u Petrinji dva prosvjeda. Transparentima i trubljenjem, građani okupljeni u inicijativi Petrinjsko proljeće tvrde kako je obnova Banovine prespora. Nekoliko sati kasnije i prosvjed branitelja – tvrde da je nestalo gotovo 120 tona materijala s 13 šlepera pomoći. Gradonačelnik uvjerava – sve je tu!

Nezadovoljni Petrinjci od ranog jutra na ulicama. Optimizam koji je prvih dana vladao polako ih napušta. Svakim danom živci su sve tanji. Mjesecima su postavljali pitanja. Čekali odgovore. Davali prilike. Strpljenja je sve manje. Poručuju – dosta je ignoriranja

„U ovakvim uvjetima u kojima ja ne mogu dijete pustiti da se provoza biciklom niti sto metara lijevo ili desno od kuće, a kamoli da samo ode do trgovine ili škole, dosta je šutnje“, ogorčeno govori Petrinjanka za RTL. „Imamo tisuću problema i teško mi je kada netko dobije kontejner i kaže da je zadovoljan, to je bijeda“, nadovezuje se druga.

Gradonačelnik Darinko Dumbović kaže da je svjestan problema, ali da Grad ne može sve sam i traži pomoć države. „Tu su neki pobrkali kruške i jabuke“, odgovora.

Nestalo 120 tona materijala?

1 11
Foto:RTL

‘Zakon o obnovi je nakaradan’

No ubrzo je uslijedio novi prosvjed u organizaciji branitelja. „Zakon o obnovi je nakaradan. Oni se hvale da su u četiri mjeseca srušili devet obiteljskih kuća“, kaže Luca Gašpar Škaro. Tvrde i kako ovdje nije riječ samo o nesposobnosti, nego i o krađi. Pobrojali su, tvrde, gotovo 120 tona materijala koji je nestao.

„Od ovoga ne odustajemo dok odgovorni ne završe tamo gdje im je mjesto“, kaže jedan od prosvjednika.

Dumbović prosvjednike naziva bukačima „Poruke koje se daju nisu korektne. Poruka treba biti – što si napravio u četiri mjeseca za ovaj grad“, kaže Dumbović. Uvjerava da je sve tu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: