15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Američki general šefu Wagnera: Čestitam, Jevgenij, postavio si zastavu u Bahmut. Sad si okružen

Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici, poručio je Mark Hertling, umirovljeni general američke vojske

Pročitajte još:

Umirovljeni general američke vojske, Mark Hertling, rekao je kako će se “grupa Wagner suočiti s katastrofom u Ukrajini sljedeći tjedan jer su njihove snage okružene ukrajinskim borcima u Bahmutu”.

Wagner grupa, koju je osnovao biznismen Jevgenij Prigožin, borila se uz ruske trupe u Bahmutu u nadi da će Putinu donijeti simboličnu pobjedu nakon mjeseci stagnacije. Ali mjeseci intenzivnih, krvavih borbi za Bahmut dali su nejasne rezultate i za Rusiju i za Ukrajinu.

Prigožin je u subotu proglasio pobjedu u Bahmutu, objavivši da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom. Međutim, Ukrajina je odbacila tu tvrdnju, inzistirajući na tome da se u gradu vode teške borbe i da njene snage još uvijek kontroliraju njegove ključne aspekte.

Ukrajina je u nedjelju objavila najnovije informacije o Bahmutu, a Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je da se ukrajinske trupe približavaju “ciljanom okružju” grada.

Hertling, koji je služio kao zapovjednik kopnene vojske Sjedinjenih Država u Europi i Sedme armije, odgovorio je na najnovije ukrajinsko izvješće upozorenjem za Prigožina.

“Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici”, napisao je na Twitteru. “Čestitam, Jevgenij, postavio si Wagnerovu zastavu u središte grada. I… okružen si.” Dodao je da nedavni razvoj događaja dolazi nakon “5 mjeseci katastrofe” za Prigožinove snage i da vjeruje da će se to nastaviti tijekom sljedećeg tjedna dok se Ukrajina i Wagner nastavljaju boriti za kontrolu nad Bahmutom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: