12.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Veleposlanstvo SAD-a u Moskvi: Odmah napustite Rusiju, može doći do odmazde

Iz veleposlanstva dodaju da oni koji se odluče poslušati njihov savjet trebaju što prije organizirati svoja putovanja, jer bi 'mogućnosti transporta naglo mogle postati još ograničenije'...

Pročitajte još:

Iz veleposlanstva SAD-a u Moskvi poslali su dramatično upozorenje svojim građanima koji žive u Rusiji – odmah napustite državu, stoji na web stranicama ambasade.

– Američki državljani koji trenutačno žive u Rusiji ili tamo putuju trebali bi napustiti državu odmah. Budite posebno oprezni zbog rizika nepravednog pritvaranja. Mogućnosti američke vlade da pruža rutinske i hitne usluge američkim državljanima u Rusiji su vrlo ograničene, pogotovo na područjima daleko od našeg veleposlanstva u Moskvi – stoji u priopćenju ambasade.

“Ruske sigurnosne službe uhitile su građane SAD-a na temelju lažnih optužbi”
SAD je više puta upozorio Amerikance da napuste Rusiju. Posljednje takvo službeno upozorenje izdano je u rujnu prošle godine, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio djelomičnu mobilizaciju.

“Ruske sigurnosne službe uhitile su građane SAD-a na temelju lažnih optužbi, pritvarale ih i uznemiravale, uskratile im pošten i transparentan tretman i osudile ih na tajnim suđenjima ili bez predočenja vjerodostojnih dokaza”, priopćilo je veleposlanstvo.

“Ruske vlasti samovoljno provode lokalne zakone protiv članova američkih religioznih organizacija, pokrenule su upitne kaznene istrage protiv američkih građana uključenih u vjerske aktivnosti”, dodaje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.4 ° C
12.7 °
6.1 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: