9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Temperature danas idu do 37, a sutra vrhunac toplinskog vala: Pogledajte upozorenja po regijama

Pročitajte još:

Približavamo se vrhuncu toplinskog vala. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u srijedu su na snazi žuti i narančasti meteoalarmi za cijelu Hrvatsku.

Narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, na snazi je za osječku, riječku, zagrebačku, karlovačku i kninsku regiju zbog visokih temperatura. Za zagrebačku i osječku regiju vrlo opasno vrijeme predviđa se za sutra.

Danas će, prema prognozi DHMZ-a, u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano i vruće, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti većinom slab jugozapadni.

Temperatura će ponegdje iznositi čak 37 stupnjeva Celzijevih.

Državni hidrometeorološki zavod je za velik dio Hrvatske objavio tzv. narančasto upozorenje. Žuto upozorenje na snazi je samo za dio Gorskog kotara, zaleđe Primorja i dalmatinsku obalu.

1 10

Narančasto upozorenje na snazi je za zagrebačku, riječku, osječku, karlovačku i kninsku regiju.

2 8

Meteorologinja Tanja Renko jutros je za HRT rekla da se vrhunac toplinskog vala očekuje sutra, a veće popuštanje možemo očekivati tek za vikend.

“U većem dijelu zemlje vrhunac će biti dosegnut tijekom sutrašnjeg dana, u četvrtak, no dijelovi zemlje još će svakako u petak imati barem umjerenu opasnost od toplinskog vala, koji može djelovati na zdravlje, dok se, mogli bismo reći, veće popuštanje vrućina očekuje tijekom vikenda. To se posebno odnosi na unutrašnjost. No treba naglasiti da će i u dane vikenda i dalje u većini krajeva biti vruće, posebno se to odnosi na Jadran, predjele i unutrašnjost Dalmacije, no ipak, temperatura zraka bit će za, mogli bismo reći, 3 do 4, ponegdje u ovim kopnenim predjelima i 5 stupnjeva niža od ovih vrijednosti koje ćemo mjeriti danas i sutra”, rekla je Renko.

toplinski2
Foto: DHMZ

Nešto niže i ugodnije temperature očekuju se u subotu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: