14.6 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Tomašević: Nije normalna situacija u kojoj sam se našao

Pročitajte još:

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević večeras je gostovao u Dnevniku Nove TV.

”Znao sam u što se upuštam, znao sam koliko se nagomilalo problema. Financije su bile gore od očekivanih”, priznao je Tomašević nakon tri mjeseca svog mandata u Dnevniku Nove TV.

Rekao je da će se baviti rebalansom proračuna. ”Vidjet će se neke stavke koje nisu uopće imale uporište u proračunu. Nisu bili realno prikazani, recimo troškovi ZET-a koji su veći od planiranih, neke stavke oko upravljanja imovine koje su bile dvostruko više potrošene od predviđenog. Proračun se planirao nerealno. Bilo je nebitno što piše u proračunu, troškovi su se događali – to nije normalno”, istaknuo je.

Rekao je da se u ovu godinu ušlo s napuhanim prihodima za čak milijardu kuna više na temelju kako je rekao, prodaje zemljišta Zagrepčanke, Gredelja i Paromlina. ”Mi pokušavamo da to ne radimo”, kazao je Tomašević. Predstavit će rebalans proračuna sljedeći tjedan.

”Jasno smo rekli – u nekom manjem broju škola se kreće s građanskim odgojem, a u idućim godinama i u većem broju”, rekao je Tomašević.

Kazao je da je za vrijeme Bandića napravljen program rada za nastavnike, ali bez kurikuluma. ”Mi ćemo to napraviti do kraja prvog polugodišta na temelju kojeg će se pilotirati građanski odgoj u drugom polugodištu. A u većem broju škola sljedeće godine”, najavio je zagrebački gradonačelnik.

Zašto tek sada, Tomašević je rekao da su anketirali i isprva gledali koliko je učenika uopće zainteresirano za građanski odgoj.

Tomašević je najavio kupnju dviju drobilica. Što se problema otpada tiče, Tomašević je kazao da su drobilice samo jedan aspekt. ”Želimo ekološki održiv sustav. Konačno ćemo zatvoriti Jakuševac do kraja mandata”, najavio je.

”Želimo da gradske firme ako imaju kapacitete rade same, a ne da zarađuju neke lukrativne firme”, rekao je Tomašević.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17.2 °
11.4 °
67 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: