9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Jako bitna pobjeda Hrvatske: Brozovića za tri velika boda! Vatreni osvojili Bratislavu

Pročitajte još:

Poslije boda u Rusiji Hrvatska je uzela sva tri u Slovačkoj zahvaljujući majstoriji Marcela Brozovića koji je u 86. minuti pogodio fantastičan volej. Hrvatska je i dalje prva u skupini i nanijela je prvi poraz Slovačkoj

Dobar start
Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, dobro je kombinirala u uvodnim minutama i učestalo prijetila pokušajima iz daljine. Marcelo Brozović pokušao je prvi promijeniti rezultat udarcem nakon kojeg je lopta otišla iznad gola, a Mislav Oršić se brzo nadovezao pokušajem koji je završio u bloku.

Najbliže golu na otvaranju Hrvatska je došla u 11. minuti kad je Oršić, u novom dalekometnom šutu, uzdrmao okvir gola iznad Mareka Rodaka, a ubrzo se u šansi našao i Antonio Mirko Čolak. Djelić sekunde je predugo zadržao loptu, taman dovoljno da Milan Škiniar zaustavi njegov pokušaj.

Sredinom prvog dijela Hrvatska je zastala i prepustila domaćinu da razvije svoju igru iz koje su prijetili Vladimir Weiss, a ubrzo i Robert Mak, čiji je pokušaj fantastičnom reakcijom zaustavio debitant na hrvatskim vratima Ivica Ivušić. Događalo se to u 22. i 26. minuti, a u 30. je došlo do opsade njegova gola kad su u istoj akciji Šatka, Schranz i Kucka silovitim udarcima pokušali zatresti mrežu. Sva tri pokušaja blokirali su hrvatski igrači u polju prije nego je lopta stigla do Ivušića, a jednu od tih prilika i Dejan Lovren glavom.

Na odmor se otišlo s devet udaraca sa svake strane i uz početan rezultat, a u nastavak s istim igračima u objema postavama.

Dalićeve zamjene
Uvodnih deset minuta drugog dijela nije donijelo željeni pomak pa je Dalić u 55. minuti reagirao trostrukom zamjenom u kojoj su Livaja (umjesto Čolaka), Perišić (umjesto Ivanušeca) i Pašalić (umjesto Vlašića) ušli na travnjak. Samo osam minuta kasnije teren je napustio i Oršić, umjesto njega je ušao Marko Livaja i Hrvatska je zaigrala s dva napadača.

Šanse su pritom ostale slične onima kakve je stvarala i prije tih izmjena. Prijetilo se ubacivanjima i uglavnom dalekometnim udarcima, a u tim prijetnjama skokovi su bili koji centimetar preniski, a udarci neprecizni.

Sve to promijenilo se u 87. minuti kad je Marcelo Brozović udarcem iz daljine zabio za prednost i tri boda.

Hrvatska je raspletom utakmica 5. kola u skupini H zadržala vodstvo na ljestvici skupine H i sad kao prvoplasirana u grupi u utorak dočekuje Sloveniju na Poljudu. Drugoplasirana Rusija bit će domaćin Malti, a Slovačka Cipru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: