16.9 C
Zagreb
Nedjelja, 8 rujna, 2024

Zaiglao se čovjek: Čovjek se cijepio protiv covida najmanje 87 puta, na sretnije dane je primao i po tri doze dnevno

Pročitajte još:

Jedan Nijemac pod istragom je nakon što su vlasti otkrile da je primio cjepivo protiv koronavirusa najmanje 87 puta. Prema informacijama do kojih je došao Frei Presse, 61-godišnji muškarac posjetio je nekoliko centara za cijepljenje u istočnonjemačkim pokrajinama Saskoj i Saskoj-Anhalt. Vjeruje se da je muškarac uzimao i do tri doze dnevno, bockajući se na različitim mjestima. Samo u saveznoj državi Saskoj zabilježio je njegovih 87 cijepljenja protiv koronavirusa.

Član osoblja centra u Dresdenu postao je sumnjičav kada je prepoznao čovjeka, rekao je glasnogovornik njemačkog Crvenog križa Kai Kranich za novine. Sljedeći put kada je ušao u centar za cijepljenje u Eilenburgu, izvan Leipziga, osoblje je pozvalo policiju i on je priveden, javlja Deutsche Welle.

Njemački Crveni križ podigao je optužnicu protiv muškarca zbog sumnje da je sudjelovao u prodaji covid putovnica. Kriminalističke istrage trenutno su u tijeku u pokrajini Saskoj, a vlasti u drugim njemačkim pokrajinama također istražuju muškarca. Nejasno je koliko je puta muškarac zapravo primio cjepivo protiv koronavirusa, ali se očekuje da će taj broj biti veći od 87 zasad poznatih uboda.

Prema izvješću, svaki put kada bi muškarac ušao na punkt za cijepljenje, sa sobom bi donio novi, prazan dokument o primljenom cjepivu. Nakon što bi dobio ubod, uklanjao bi stranice s podacima o brojevima serije cjepiva i prodavao ih protivnicima cjepiva.

Koliko je zaradio na tom biznisu, nigdje nije rečeno, ali je zato njegov slučaj ukazao na probleme u njemačkom zdravstvenom sustavu.

“Nacionalni registar cjepiva ili registar cjepiva protiv koronavirusa odmah bi rasvijetlio slučaj”, izjavio je za spomenute novine Knut Köhler, glasnogovornik savezne medicinske udruge Saske.

Prvi detalji istrage ukazuju na to da je muškarac prilikom prijava za cijepljenje koristio svoje pravo ime i prezime uz datum rođenja, ali i da je uporno “zaboravljao” predočiti iskaznicu zdravstvenog osiguranja.

Jasno, sa sobom je uvijek nosio nov i prazan dokument o cijepljenju, a nakon što bi primio dozu, uklanjao bi stranice s podacima o brojevima serije cjepiva.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.9 ° C
18.1 °
16.8 °
94 %
0.5kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
23 °
Uto
25 °
Sri
25 °
Čet
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9015
GBP
1,1838
CHF
1,0695
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: