7.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Zdravko Mamić će uplatiti 52 milijuna kuna u proračun? Odvjetnik Miljević tvrdi: ‘On to želi platiti hrvatskom narodu’

Pročitajte još:

Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević bio je gost Novog dana na N1 televiziji i govorio, između ostalog i o jučerašnjem svjedočenju Zdravka Mamića u statusu osumnjičenika ispred Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Miljević je komentirao i pravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku prema kojoj Zdravko Mamić treba vratiti novac u državni proračun.

“Zdravku Mamiću je zbog jednog jedinog djela iz te presude Županijskog suda u Osijeku naloženo da uplati Državnom proračuna, a ne Dinamu i da bi ih Zdravko Mamić i njegova obitelj trebala uplatiti u državni proračun”, kaže Miljević.

“Objavljen je nalog suca izvršenja Županijskog suda u Osijeku i stavljen je na oglasnu ploču, iako je imao urednu adresu na koju prima sve pozive. Ovo je objavljeno na oglasnoj ploči, neka on plati 25,5 milijuna, odnosno 26 milijuna kuna. Ja sam na to odgovorio da je to potpuno nerazumljivo i da ne znamo zašto bi se to platilo i kome i kako su baš došli do tog iznosa, kako se plaća višak ako je utvrđena nemogućnost plaćanja iznosa koji bi trebalo platiti”, pojašnjava.

Miljević je potvrdio da Zdravko Mamić misli platiti cjelokupni iznos.

“Zdravko Mamić misli platiti naznačeni iznos i ne samo taj od 25,5 milijuna već cjelokupni iznos uz pomoć svojih prijatelja, ali ima izričitu želju da to dođe Republici Hrvatskoj i narodu Republike Hrvatske. Njemu je to naznačeno u tom oglasu, tu je naznačen rok od 8 dana koji je isticao jučer ili prekjučer. Ja sam obavio s njim razgovore i on je sam izrazio ovu želju. Zdravko Mamić je mene ovlastio da mogu baratati s tom informacijom. Zdravko Mamić želi to platiti, platit će cjelokupni iznos od 52 milijuna kuna, ali hrvatskoj državi i hrvatskom narodu”, kazao je Miljević.

Kako je Zdravko Mamić predao stick Državnom odvjetništvu?

Miljević je kazao kako to nije išlo preko njega, niti je on to odobrio.

“Išlo je preko drugih osoba koje ja sad neću otkrivati, ali to su bile pogodne osobe koje su to mogle predati Državnom odvjetništvu. Nisam mogao potvrditi sve dok Državno odvjetništvo nije potvrdilo da je preuzelo stick. Koliko se radilo od 8. listopada pa eventualno do kraja siječnja je vrlo upitno. Sasvim sam siguran da su u veljači brojne dokazne radnje zaista i provedene”, rekao je Miljević.

Potom je pojasnio što se zbivalo u srijedu u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu.

“Jučer je Zdravko Mamić u uvodu svog iskaza pred Kantonalnim tužiteljstvom odmah predao dva sticka. Budući da je radnju putem sistema međunarodne pomoći provodilo kantonalno tužiteljstvo u Livnu. To su dva istovjetna sticka. Jedan je predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu, a drugi prisutnoj zamjenici ravnateljice USKOK-a”, objasnio je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: