6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ženu kraj Slavonskog Broda za nogu ugrizla zmija, u bolnici je: Moguće da je riđovka

Pročitajte još:

Rekli su mi da je zmija velika, da ima šare i da je više crna, prema onome kako su je opisali pretpostavljam da se radi o riđovki. One ovih dana intenzivno izlaze iz zimskih skrovišta, kažu iz udruge Zmijolovci

Mladu ženu (32) u utorak u Brodskom Vinogorju kod Slavonskog Broda ugrizla je zmija za nogu. Nedugo nakon ugriza, ženi je počela otjecati noga, pa su je hitno prevezli u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je dobila protuotrov i trenutno je pod liječničkim nadzorom.

– Rekli su mi da je zmija velika, da ima šare i da je više crna, a prema onome kako su je opisali, pretpostavljam da se radi o riđovki. One ovih dana intenzivno izlaze iz zimskih skrovišta, pa stoga treba biti oprezan prilikom radova oko okućnica. Potrebno je dobro pregledati prostor gdje bi se mogle skrivati zmije. U slučaju da ih primijetite, nazovite Službu 112 i oni će obavijestiti nas i sve mjerodavne, posebno u slučaju ako dođe do ugriza – rekao je Karamazan.

Prof. dr. Zoran Tadić sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta kazao je za 24 sata kako su otrovi naših zmija uglavnom hemotoksični, odnosno izravno razaraju tkiva i izazivaju poremećaje u krvnom optoku.

– Prvi simptomi nakon ugriza su bol od uboda zuba i oticanje. Otok se ubrzano širi od mjesta ugriza te može zahvatiti cijelu ruku ili nogu. Kasnije dolaze krvni podljevi, nesvjestica, povraćanje, a ponekada i “žmarci” na mjestima udaljenima od ugriza. Ako se ubrzo nakon ugriza javi nesvjestica, ubrzan rad srca, oticanje usnica, područja oko očiju ili čak gušenje, osobu treba odmah odvesti liječniku, po mogućnosti u najbližu bolnicu – objasnio je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: