Bivša veganka tvrdi da joj je to što je izbacila sve voće i povrće i jela strogu ‘dijetu za mesoždere’ koja se sastoji samo od mesa, jaja i komadića sirovog maslaca, pomoglo da se osjeća bolje i zdravije. Studentica prava Victoria Ferraz već je sedam mjeseci na ‘dijeti za mesoždere’ i ne jede povrće ni voće – nakon što je odbacila ono što naziva ‘veganskom propagandom’, piše Mirror.
23-godišnjakinja je izbacila ne samo voće i povrće, već i sve šećere i ugljikohidrate nakon što se jednogodišnje veganstvo pokazalo kao ‘najgora odluka u njezinom životu’. Otkako je odustala od bademovog i zobenog mlijeka u korist sirovog, kravljeg mlijeka, Victoria tvrdi da su njezini bolovi u zglobovima, akne i nadutost nestali i da više ne mora uzimati lijekove za hipotireozu.
@vic.ferraz beef short ribs are one of my fav high fat meals #carnivore #fyp #carnivorediet #highfatdiet ♬ original sound – VICTORIA
Victoria sada jede jaja sa slaninom ili pljeskavicama od govedine hranjene travom za doručak, pije maslac u kavi i svake večeri jede riblje odreske za večeru.
“Nikad više ne bih podvrgla svoje tijelo tome. Priznajem da je najgora odluka u mom životu bila složiti se da je veganstvo ispravno”, otkrila je.
“Imala sam hipotireozu. Rečeno mi je da ću se s tim morati nositi do kraja života. Sad vidim da to nije istina. Moj cilj je bio prestati s lijekovima. Moj liječnik je jučer pogledao moje nalaze i rekao mi je da više nemam hipotireozu”, dodala je.
Victoria tvrdi da su joj dva obroka životinjskog podrijetla pomogla kod glavobolja i problema sa zglobovima, s čime je mislila da će se nositi do kraja života.
Ona tvrdi da su šećer i “oksalati” (spojevi koji se nalaze u voću, orašastim plodovima i sjemenkama) bili uzroci njezinih zdravstvenih problema.
Osim povremenog grickanja borovnica, Victoria je potpuno izbacila sve voće i povrće. Tvrdi da se nikad nije osjećala bolje te poziva sve da provedu opsežna istraživanja prije nego što se okrenu veganskoj ili vegetarijanskoj prehrani.
“Mislim da bi svatko tko je zainteresiran za prehranu trebao istražiti i možda to učiniti polaganim izbacivanjem namirnica biljnog podrijetla i povećanjem mesa i masti”, istaknula je.