16.9 C
Zagreb
Nedjelja, 2 travnja, 2023

Nova Jugoslavija stvorena je s Albanijom i Danskom: Tako umjetna inteligencija vidi Europu 2100. godine

Pročitajte još:

Ni Rusije ni Ukrajine, ni Španjolske ni Portugala 2100. godine neće biti na političkoj karti Europe, a među brojnim novim državama na starom kontinentu uskrsnut će Jugoslavija sa svim bivšim republikama i pokrajinama, ali “ojačana” Albanije i ni manje ni više nego – Danske. Ovo, između ostalog, izgleda kao karta Europe za 77 godina kako predviđa neimenovani program umjetne inteligencije (AI), koji je objavljen na Redditu.

Originalna objava nalazi se u raspravi o Litvi, odakle ju je preuzela i rasprava o Srbiji na ovoj društvenoj mreži, odakle se karta proširila na druge stranice i mreže, naravno, izazvavši lavinu komentara i rasprava, piše Blic.

AI predviđa da će početkom 22. stoljeća Europa biti podijeljena na nekoliko političkih saveza, dok je teritorije današnje Poljske, Ukrajine i Rusije, Islanda i zemalja Pirenejskog poluotoka, Španjolske i Portugala “obojila” u black, koji se, navodno, neće svrstati u neki od tih saveza.

Što se tiče saveza koji će postojati prema AI 2100. godine, navedeni su “Europski savez”, “Sjeverna unija”, “Benne” i “Južno-danska unija”. Zanimljivo je da AI također “predviđa” postojanje nekoliko novih država unutar tih novih “saveza”.

Najprije kroz “Europski savez” koji bi, po svemu sudeći, trebao predstavljati nasljednika sadašnje Europske unije. Unutar te unije, ako krenemo od zapada kontinenta, Irska ima suverenitet nad cijelim teritorijem tog otoka, pa je Sjeverna Irska, kao sadašnji dio Ujedinjenog Kraljevstva, pripojena Irskoj.

Otok Velika Britanija, prema ovoj karti, zapravo je Škotska kao cjelina, čiji su dio postali Wales i Engleska!

Robmanija i Bugarska
Francuska je Francuska u sadašnjim granicama, kao i Švedska, Njemačka, Češka, Mađarska i Italija, Austrija i Slovačka čine novu državu koja se zove Austroslovačka, a Rumunjska je dobila novo ime – Robmania!

Zanimljiva je i nova država iz sadašnje Bugarske i Grčke – Bugarska Grčka. Konačno, članice “Europskog saveza” su Latvijsko Carstvo, koje je prošireno teritorijem Estonije, i Mala Litva, a obitelj ove političke zajednice dopunjuju Švicarska i Moldavija, kao i poluotok Krim.

“Sjevernu uniju”, prema predviđanju AI-ja, činit će Norveška i Finska s nepromijenjenim granicama, dok će savez “Bene” činiti Nizozemska i Belgija. “Bene” bi, naime, trebale predstavljati sadašnje države Beneluksa, ali im “nedostaje” Luksemburg!

Nova Jugoslavija
Na kraju, nama je najzanimljivije kako umjetna inteligencija “vidi” prostor Balkana za 77 godina.

Prema njezinom predviđanju, na političku scenu je stupila nova Jugoslavija koju će činiti države koje su činile SFRJ, a toj zajednici je pridodana i Albanija, što povijesno gledano nije nova ideja s obzirom na to da je Komunistička partija Jugoslavije još postojala tijekom svjetskog rata i revolucije, zajedno s komunistima iz Tirane, imao je određene planove za stvaranje velike balkanske federacije.

S druge strane, činjenica da AI predviđa da će za 77 godina sadašnja Kraljevina Danska biti dio ove velike unije još uvijek je u domeni znanstvene fantastike!

“Drži je dalje od Srba”
Bilo kako bilo, objava ove karte Europe izazvala je lavinu urnebesnih komentara čitatelja u obje Reddit grupe. U grupi Litva objašnjeno je da je “Mala Litva na Zemlji, dok je Velika Litva na Marsu”. Neki od čitatelja preporučuju da se ova karta “kloni Srba”, a drugi kao favorita u novoj Europi vide Škotsku, koja je zauzela cijelu Veliku Britaniju.

U domaćoj raspravi na ovoj mreži, “Četvrta Jugoslavija”, kako se naziva, “posjeduje” Dansku, što, kako se objašnjava, “nije ništa čudno s obzirom na broj Jugovića koji žive u Danskoj, iako bi bilo logičnije da postoji bila Austroslavija”. Naravno, tu su i domoljubni komentari poput: “Mi i Danci 300 milijuna” ili “Srbija do Grenlanda”!

No, zaključak cijele rasprave, s obzirom na to da se velikoj većini čitatelja ova AI karta Europe čak i na početku sljedećeg stoljeća čini krajnje nemogućom, jest sljedeći – “Ako ste se ikada brinuli da će vam umjetna inteligencija staviti bez posla, samo pogledajte ovu kartu i opustite se.”

Valja napomenuti da autori ovog viralnog posta nisu precizirali koji je AI program korišten, kao ni na temelju kojih podataka i parametara je simulirao kako će Europa izgledati 2100. godine.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Kuhar u zagrebačkoj školi dobio otkaz: Kuharu hrana pala na pod, pokupio je i servirao djeci

Kuhar jedne osnovne škole u Zagrebu dobio je izvanredan otkaz nakon što su nadzorne kamere u školi otkrile kako poslužuje hranu...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.9 ° C
16.6 °
14.8 °
58 %
1kmh
20 %
Ned
16 °
Pon
9 °
Uto
8 °
Sri
9 °
Čet
10 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,6294
USD
7,0183
GBP
8,6641
CHF
7,6714
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: