25.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Crveni alarm u Njemačkoj, orkan pogodio zemlju: Poplavljen je dio Hamburga

Pročitajte još:

Oluja ‘Ylenia’ je stigla u Njemačku nakon što su meteorolozi dan ranije upozorili da će sjever i istok zemlje pogoditi snažno nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom.

Vatrogasne i policijske postrojbe izvijestile su o srušenom drveću, oštećenim automobilima, manjim štetama na stanbenim objektima, no veće štete za sada nema.

“Izbrojili smo 47 intervencija”, rekao je glasnogovornik vatrogasaca u gradu Kielu dodavši da je u Flensburgu oštećen autobusni kolodvor.

Najviše je problema bilo u Hamburgu. Razina mora u lučkom gradu toliko se podigla da je poplavljena poznata tržnica, a jedno srušeno stablo koje je palo na tračnice prekinulo je promet podzemne željeznice.

U hamburškoj četvrti Eimsbüttel vjetar je iščupao stablo koje je palo ispred jednog puba. U tom trenutku tamo je bilo 20-ak ljudi i samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, prenosi portal ’24hamburg’.

Oko dva ujutro, oluja je stigla do glavnog grada.

– Proglašavamo izvanredno stanje – izvijestili su iz berlinske vatrogasne brigade.

Njemačka meteorološka služba (DWD) veći dio zemlje stavila je ‘pod crveno’ dodavši da bi se vremenske nepogode trebale smiriti tek u četvrtak popodne. Posebno su upozorili na orkanski vjetar koji će puhati preko 150 kilometara na sat.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: