13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Pakleni vikend pred nama: Temperature u dijelovima zemlje će znatno porasti

Pročitajte još:

Idok su Hrvati mogli uživati u kratkotrajnom svježijem vremenu koje je počelo s utorkom, osvježenje od visokih temperatura tražit će se već u petak.

Od srijede do petka, mjestimice i dulje, prevladavat će suho i sunčano, gdjekad čak i vedro. No valja upozoriti na razmjerno svježa jutra u četvrtak i petak, tijekom kojih je u gorju pri tlu moguć i slab mraz, navodi meterolog Zoran Vakula za HRT.

U većini krajeva pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, a uz obalu i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Ujutro na krajnjem istoku lokalno uz malo kiše. Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena bura, ponegdje i jaka s olujnim udarima, osobito podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva, a u gorju malo niža.

Za vikend i do 33 °C
Sunčano te danju vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima, a popodne umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9 na Jadranu od 13 do 18. Najviša dnevna od 21 do 26 °C.

U petak nas pak očekuje najviša dnevna temperatura i do 33 °C, dok će u u subotu biti opet prilično nestabilno, osobito u sjevernijim krajevima uz mogućnost pljuskova i grmljavine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
0kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: