13.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Šezdesetogodišnji obrtnik iz Zagore prijavljen za tri silovanja maloljetnice: Vabio ih je papirićima na stupovima

Pročitajte još:

Pred zamjenicu županijskog državnog odvjetnika u Splitu u četvrtak prije podne policija je dovela 60-godišnjaka s područja Dalmatinske zagore kojega su kazneno prijavili zbog sumnje u čak tri kaznena djela silovanja maloljetne djevojke.

Sumnjiči ga se za teško kazneno djelo silovanja žrtve posebno ranjive zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje, za što je, po Kaznenom zakonu, propisana kazna zatvora od jedne do deset godina zatvora. Nema sumnje da će protiv njega biti podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Slobodna doznaje kako je vlasnik jednog obrta u posljednje vrijeme po autobusnim stajalištima i stupovima u Splitu lijepio papiriće kojima je pozivao djevojke da mu se jave za druženje uz naknadu. Javilo mu se nekoliko djevojaka koje su za “druženja” dobivale po par stotina kuna.

Jedna od maloljetnica, i to ona koja ima zdravstvene tegobe, ispričala je situaciju osobi od povjerenja koja je to prijavila policiji. Obrtniku je policija pretresla kuću i ostale objekte koje koristi te izuzela mobitele i njegova računala koja će pregledati i vještačiti ne bili se utvrdili svi njegovi kontakti sa žrtvama.

Slobodna doznaje kako je muškarac nakon razvoda otprije nekoliko godina živio sam te je tijekom svoje obrtničke karijere stekao ugled marljivog čovjeka. Postao je vlasnik više nekretnina.

Isto tako, ovisno o tome što će pokazati daljnje kriminalističko istraživanje, moguće je da bude terećen i za kazneno djelo podvođenja djeteta, koje propisuje da će se onaj “tko radi zarade ili druge koristi dijete namamljuje, vrbuje ili potiče na pružanje spolnih usluga, ili organizira ili omogući pružanje spolnih usluga s djetetom, a znao je ili je morao i mogao znati da se radi o djetetu”, biti kažnjen kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti utjecanja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja djela. Slobodna piše kako je osumnjičenik na ispitivanju bio potišten te je izjavio kako smatra da nije učinio ništa loše i da nije znao da je djevojka maloljetna, javlja Slobodna Dalmacija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: