16.5 C
Zagreb
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Zdravko Mamić mora se 14. svibnja javiti u Remetinec: Ako se ne pojavi, raspisat će se tjeralica

Pročitajte još:

Sa Županijskog suda u Osijeku oglasili su se o Zdravku i Zoranu Mamiću.

Sudac izvršenja Županijskog suda u Osijeku, nakon što je danas utvrdio da se uredno pozvani osuđenik Zdravko Mamić nije odazvao pozivu suca izvršenja, radi uručenja rješenja o upućivanju u zatvor, odnosno u Centar za dijagnostiku u Zagrebu, isto je rješenje sukladno odredbama čl. 57. Zakona o izvršavanju kazne zatvora stavio na e-Oglasnu ploču suda, pa je na taj način dostavljeno osuđeniku.

Sudac izvršenja utvrdio je da je osuđenik Zdravko Mamić uredno primio poziv za današnji dan, radi uručenja rješenja o upućivanju, što je potvrdio svojim potpisom na povratnici poziva.

Rješenjem o upućivanju sudac izvršenja odredio je da se Mamić 14. svibnja mora javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu Zatvora u Remetincu. Ako se toga dana ne pojavi tamo, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Rješenje o upućivanju u zatvor za osuđenika Zdravka Mamića stajat će na e-oglasnoj ploči suda idućih osam dana, te po pravomoćnosti istoga, sudac izvršenja će dostaviti podnijetu molbu osuđenika za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH, Ministarstvu pravosuđa i uprave RH, radi nadležnog odlučivanja.

U svezi drugog kaznenog postupka, koji je u tijeku na Županijskom sudu u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića i dr., zbog kaznenog djela iz čl. 328. st. 1. i dr. KZ/11, nakon odluke Visokog kaznenog suda RH kojom je odbijen zahtjev za delegaciju mjesne nadležnosti Županijskog suda u Osijeku, po primitku odluke višeg suda i kaznenog predmeta, predsjednik raspravnog vijeća kada se stvore zakonski uvjeti zakazat će nove raspravne dane, o čemu će sud u e-Ročišniku obavijestiti javnost.

Naime, ukoliko se opt. Zoran Mamić ne vrati u Republiku Hrvatsku i ne stupi na izdržavanje kazne zatvora dana 10. svibnja 2021., protiv navedenog, nakon raspisivanja tjeralice i europskog uhidbenog naloga, uslijedit će odlučivanje o suđenju u odsutnosti, da bi se mogli ispuniti svi zakonski uvjeti za nastavak suđenja u tom kaznenom predmetu.

U istom predmetu, ranije, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića je odredilo suđenje u odsutnosti. Stoga, nakon donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti, sada i za opt. Zorana Mamića, te pravomoćnosti tog rješenja, predsjednik raspravnog vijeća zakazat će rasprave radi nastavka suđenja, stoji u priopćenju suda.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Hajduk: Očekujemo da sve institucije i javnost zaštite najboljeg igrača HNL-a

Dan nakon što je Marko Livaja napustio pripreme hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci oglasio se i njegov klub Hajduk...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.3 ° C
19.3 °
15.8 °
90 %
0.5kmh
0 %
Čet
26 °
Pet
27 °
Sub
24 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9331
GBP
1,1628
CHF
1,0269
CNY
0,1308
HUF
0,0027
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: