23.3 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Škorina stranka: ‘Mladi trebaju otići iz mamine kuće, ustajati u 6 ujutru, nitko ne garantira da neće biti rata’

Pročitajte još:

Članovi stožera kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Miroslava Škore u Zagrebu održavaju press konferenciju.

Domovinski pokret na zagrebačkom Zrinjevcu održao je konferenciju za medije uoči drugog kruga lokalnih izbora u Zagrebu.

– Sazvali smo konferenciju iz nekoliko razloga. Prvi je, kao što ste svi svjedoci jučerašnjih događaja vezanih za policijsku zaštitu koja je dodijeljena gospodi iz Možemo, pa je to demantiramo htjelo se spinati i dobar dio medija je učestvovao u toj priči kako je u toj huškačkoj priči od Domovinskog pokreta ugrožena sigurnost Tomaševića i svite oko njega. To je demantirano od policije, oni ne provode zaštitu Tomaševića. Jedna kriva retorika je dovela do situacije da smo optuživani cijelu kampanju da smo huškačka klika koja huška narod protiv Tomaševića. Iznosimo činjenice i faktografiju.

Igor Peternel najavio je osnivanje “Ureda za sprječavanje pranja novca u udrugama, koji će se konstantno baviti transparentnošću tih natječaja i trošenja javnog novca”.

“Imamo ozbiljne primjedbe i na neovisnost medija”, dodao je Peternel, prenosi N1.

Vojni rok

“DP podržava vojni rok. Po nama to nije trebalo ni ukinuti. Mladi ljudi trebaju otići iz mamine kuće, ustajati u šest ujutro, pospremiti krevet, znati napuniti pušku. To svakom mladom momku treba”, kazao je Stipo Mlinarić.

“Nitko nam ne garantira da neće biti rata za 10 godina”, dodao je.

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Dario Žepina je kazao da njihova kampanja nije huškača, nego da iznose činjenice.

– Ako je iznošenje činjenica i materijalnih dokaza huškanje, evo, onda je huškačka. Huškačko je ono što se dogodilo jučer. Kad vi spinate potencijalnu policijsku zaštitu zbog vaše možebitne ugroze i to usmjerite prema Domovinskom pokretu, to je huškanje i obmanjivanje javnosti – rekao je.

Igor Peternel je najavio osnivanje “Ureda za sprječavanje pranja novca u udrugama, koji će se konstantno baviti transparentnošću tih natječaja i kako se troše javna sredstva.”

– Pogotovo što znamo da Možemo! ima sad većinu u skupštini i tu se postavlja pitanje sukoba interesa jer drugi ešalon ekipe Možemo! ostaje u civilnom društvu, a ako su tolike milijune dobivali dok nisu bili na vlasti, zamislite što će se tek događati s tim civilnim sektorom sada kada su se približili vlasti i ulaze u legalne institucije i dolaze u posjed blagajne – poručio je i dodao kako imaju ozbiljne primjedbe i na neovisnost medija i nejednaki pristup prema njima.

– Primjera radi, gospođica Lalić, kćer profesora Lalića, koji je i osobni donator platforme Možemo, a zaposlena je u Centru za mirovne studije, prima plaću iz javnog novca, njezin otac je suosnivač zaklade Solidarna, koja je zajedno s Mirovnim centrom čini i Kuću ljudskih prava i nadgradnju platforme 112. Dakle, gospodin Lalić, koji je formalno iz tog miljea, odlazi na RTL, N1, komentira i platformu Možemo!, čak mu se u trenutku emocije potkrade i “naši.” Gdje je tu neovisnost? I onda kad mi iznosimo ove brojeve, ne dopušta nam se čak ni iznositi ih s nekom pažnjom već se to izvrgava nekom ruglu – požalio se Peternel.

Ne može se prodavanje magle nazivati ekologijom, niti prodavanje ljudskih prava nazivati neideološkim udrugama, dodao je.

– Kad sve to skupa zbrojite, većini građana je jasno da se tu radi o ogromnim iznosima koji se približavaju milijardi, a da sasvim sigurno benefita nema. Pogotovo u društvu koje sebe ne može nazivati bogatim, koje se za ozbiljno bolesnu djecu i njihovo liječenje u inozemstvu ne može izdvojiti novac iz HZZO-a nego ga građani moraju donirati. U toj istoj zemlji ovoliko novca odlazi na rad udruga s vrlo upitnim rezultatima – poručio je.

Demantirali su medijske napise da su angažirali tvrtku braće Macan za širenje lažnih oglasa.

– Zanimljivo je to da su se spominjale i neke druge agencije, ali nitko nije provjerio, recimo, da ona radi još za HDZ, Suvereniste i još neek druge političke stranke. Problem se javlja kad te pojedine agencije i firme rade za Domovinski pokret. Pametnome dosta – istaknuo je Žepina.

Za prozivke HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića da je Domovinski pokret doveo Zorana Milanovića na vlast također ističu da se radi o spinu i obmanjivanju javnosti.

– Nit’ smo ga doveli, nit’ smo ga tražili, nit’ smo ga željeli. Mi smo željeli da Miroslav Škoro bude predsjednik države – poručio je Mlinarić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.1 ° C
23.3 °
19.8 °
49 %
1.5kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: