10.5 C
Zagreb
Petak, 23 veljače, 2024

Anđa Marić pobjesnila pa poručila: Morala sam ići dokazivati da imam multiplu, ukinuli su mi doplatak

Pročitajte još:

Anđa Marić (46) kaže da je u prosincu prošle godine ostala bez doplatka i da je morala ponovno dokazati da boluje od multiple skleroze. Sada je ogorčena pjevačica odlučila sve objaviti na Twitteru.

“Danas me zovu da mi je ipak odobren doplatak koji mi je ukinut prošle godine u 12. mjesecu jer sam morala doći dokazati da još uvijek imam multiplu. Iako me nisu zvali na vještačenje i nisu dizali telefon i odgovarali na mail”, napisala je Anđa i potom naglasila kako je zvala pravnika, ali ni on nije imao konkretan odgovor.

“Pravnik socijalne Trešnjevka mi je rekao da sudeći po aplikaciji koju on ima, ne vidi da mi je ikada ukinut doplatak i da je nažalost to naša država. Jebem vam mater, vi ste država, ja sam država i svi smo mi država. Tko mi kriv što sam pozitivna. Ne zaslužujem pomoć i potporu”, napisala je Anđa.

Inače, Anđa se od 2012. godine bori s multiplom sklerozom, zbog koje je morala ponovno učiti hodati. Tek je nedavno, nakon sedam godina, opet samostalno napravila prve korake.

“Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako neomogućen, spriječi te tijelo u svemu. Godinama sam se osjećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom tijelu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Željela sam da se ruka digne, a ona ne ide. Isto kao i noga”, ispričala je Anđa te otkrila da je ljudi i danas pamte po hodu i pitaju treba li joj pomoć.

“Sami se rađamo i sami umiremo. Vjerovala sam u sebe onda kada nitko drugi nije. Moji najbliži su gledali i mislili: ‘Jadna ona, sada je još i pošandrcala’. Vjerovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno”, rekla je Anđa.

Kaže da je svjesna i da je bilo predrasuda prema njoj.

“Jako je teško biti javna osoba s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svijesti jest da je multiple skleroza neizlječiva. Kada bih se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla”, iskrena je bila Anđa. Sada kaže da sve u svom životu više cijeni.

“Multipla je moja najveća učiteljica. Sada život volim više nego ikada. I sebe volim više, ponosna sam na sebe. Mislim da je ovo najbolje što mi se dogodilo i ovo je samo početak”, zaključila je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Na futsal utakmici u Rijeci Armada pjevala “umri Livaja”

Užasne smo povike već više puta slušali na riječkom području što se tiče Marka Livaje (30), ali sve je...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.8 ° C
11.6 °
8.7 °
63 %
1.5kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
14 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9243
GBP
1,1696
CHF
1,0484
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: