0.7 C
Zagreb
Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Miletić: Ljude koji su odustali od vjere su poput pasa koji jedu svoju rigotinu

Pročitajte još:

Mostov saborski zastupnik, bivši vjeroučitelj i jedan od kandidata za gradonačelnika Rijeke, Marin Miletić, poznat je po svom populariziranju katoličke vjere za mlade, no društvene mreže je užario tek posljednji “kompilacijski” videouradak u kojemu je iznio niz desničarskih stavova i konzervativnih interpretacija vjere.

U YouTube videu proziva vjernike koji se ne drže svih pravila vjere i nauka Crkve
Sličnom temom se bavio i godinu dana ranije, kada je objavio video “Kakva je vjera Hrvata?”. U 14 minuta dugom videu Miletić proziva, kako kaže, većinu vjernika u Hrvatskoj koji se ne drže svih pravila vjere i nauka Crkve, upozorava da se ne smije kritizirati Papu te da Bog voli ljude bez obzira na to koliko su “jadnici” i “odvratni”… Objašnjava i da prema Bibliji vjernicima nije dopušteno mrziti druge, a u tom kontekstu spominje Srbe.

“A vi znate što je Sveti Petar rekao u drugoj poslanici za one koji su upoznali Isusa pa su mu okrenuli leđa? Jel znate? Oni su jednaki onim psima koji se poslije vraćaju na bljuvotine, vraćaju se da jedu svoje rigotine. Oni su jednaki svinjama koje gazda okupa pa se one vrate u svoje blato”, poručio je Miletić u videu koji je objavio na Facebooku pod naslovom “Sat vjeronauka s našim Marinom”.

Kao političkog uzora naveo je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. “Mislim da je Donald Trump sjajan lik. On ide protiv LGBT ideologije. On je manijak, ali ga Bog iskorištava u borbi za dobro. Njima Trump smeta, to je lik koji prvi dođe i hoda u Hodu za život, razumijete li?”

Pred kraj videa Miletić se osvrće i na ljude koji su prestali biti vjernici i uspoređuje ih, parafrazirajući svetog Petra, sa psima koji jedu vlastitu bljuvotinu i svinjama koje se valjaju u blatu.

“Vi znate što je Petar rekao? Mislim, ako se ne varam, u Drugoj poslanici… Oni koji su upoznali Isusa pa su mu okrenuli leđa, malo ću parafrazirati, oni su jednaki onim psima koji se vraćaju do bljuvotine… Vraćaju se jesti svoje rigotine. Oni su jednaki svinjama koje gazda okupa pa se one vrate u svoje blato. Tako i mi, braćo i sestre kršćani, koji upoznamo Isusa Krista u čistoći i u punini ljubavi i onda se vratimo u grijehe. To su naše rigotine, to je naše blato. Ne bismo trebalo tako živjeti, barem mi kojima je objavljen Isus”, rekao je Miletić.

U programu spominje progresivnost, multikulturalnost i toleranciju
Video je do sada pregledan desetak tisuća puta, a ponovno je privukao pažnju u jeku Miletićeve kampanje.

Inače, Miletić je još u studenom objavio izborni program kao dio svoje aktivne kampanje u utrci za gradonačelnika Rijeke, a u uvodu ističe progresivnost grada, multikulturalnost i toleranciju.

“Rijeka je uvijek slovila za progresivan grad, ponosna na svoju multinacionalnost i multikulturalnost gradeći društvo uključenosti i tolerancije. Želim zadržati, ali i nadograditi, ovaj snažan temelj na kojem je izgrađena današnja Rijeka, pokretanjem novih gospodarskih, ali i kulturnih, sportskih te obrazovnih procesa koji će pomoći u definiranju riječkog identiteta 21. stoljeća”, piše Miletić u uvodu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Aleksandra Prijović objavila fotku iz Arene Zagreb, povela i mamu

Popularna pjevačica Aleksandra Prijović (28) objavila je u noći sa četvrtka na petak fotografiju na svojem Instagramu, kojom je...

Vrijeme:

Zagreb
slabi snijeg
0.6 ° C
2.6 °
-0.2 °
92 %
1kmh
100 %
Ned
3 °
Pon
2 °
Uto
6 °
Sri
1 °
Čet
-0 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9186
GBP
1,1665
CHF
1,0557
CNY
0,1299
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: