8.9 C
Zagreb
Petak, 1 ožujka, 2024

Mojmira očitala lekciju Hrvatima: ‘Živimo u zemlji gdje ljudima smeta poštar Filipinac.’

Voditeljica RTL Direkta dala je komentar o natpisima na nekim portalima: ‘To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan ‘hrabri’ Hrvat

Pročitajte još:

Voditeljica RTL Direkta Mojmira Pastorčić dala je komentar na natpise na nekim portalima koji su danas objavili tekstove na to da im poštu donose – stranci.

“Nekad čovjek zaboravi da živimo u zemlji u kojima ljudima može smetati simpatični Filipinac, i u kojoj mnogi sa strahom i prezirom gledaju na svakog kome koža nije snježno bijela. Pa su se tako neki portali danas mrtvi ozbiljni raspisali da tko nam to nosi poštu, da je Splićane “uznemirilo”, “zabrinulo” i šokiralo što im poštu dostavljaju stranci. On samo bleji u sandučiće, stvarno tako piše: čudi se prezimenima i slovima č i ć, ne zna zamislite ni pozdraviti na hrvatskom. To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan “hrabri” Hrvat.

A sad se sjetite vašeg strica, ujaka, brata ili sina koji se ono jednom odselio u Njemačku, isto tako u potrazi za boljom plaćom i boljim životom, koji je isto radio za malu plaću za koju Nijemci nisu htjeli. Dok se još nije snašao, dok nije naučio jezik i dok nije znao ulice. Zamislite da vašem stricu Mati netko govori da se vrati doma, da šta bleji, da šta ne zna njemački, i da šta nije čuo za umlaut. Zamislite da portali mrzilački pišu da tko je zaposlio te Hrvate? Toga se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac.

A ako mislite da to nije isto, jer stric Mate je bijelac, a poštar nije, onda ste jednostavno rasist: ali ni to nije bez rješenja. Juraj Mesić, ovaj koji je tukao Filipince i vrijeđao Indijce, se “čudesno” promijenio. U zatvoru je, pa sada moli Sud da ga pusti na slobodu, kaže dečko da se promijenio i da sad normalno funkcionira sa strancima. Pa vi recite da od hrvatskog pravosuđa nema koristi”, poručila je, piše Danas.hr.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Doznajemo: Hrvoje Vojković priznao sve, pušten je na slobodu

Hrvoje Vojković, bivši ministar gospodarstva, koji je danas uhićen pod sumnjom EPPO-a da je od 2020. do 2022. pokušao...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.1 ° C
12.2 °
7.1 °
84 %
2.1kmh
20 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
17 °
Pon
15 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9224
GBP
1,1677
CHF
1,0436
CNY
0,1282
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: