4 C
Zagreb
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Vanja Halilović na sudu: ‘Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije’

Pročitajte još:

Bivša manekenka i televizijska voditeljica Vanja Halilović oslobođena je na sudu za kršenje epidemioloških mjera u restoranu Barbieri’s, u studenom prošle godine.

U trenutku nadzora restoran nije osigurao potreban razmak među gostima od 1,5 metara te je na vratima bilo istaknuto da je dopušten ulaz maksimalno 60 osoba, dok je na snazi bila odredba o okupljanju najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru, javlja Večernji list.

Bivša manekenka je na ročištu u svoju obranu rekla kako su se držali propisanih mjera, iako je na restoranu bilo napisano da je dopušten ulazak 60 osoba. Problem je, kaže, bio u tome što nisu mogli silom izbaciti 6-8 nasilnih i nekulturnih gostiju. Isti gosti nisu htjeli poslušati Covid redaricu Mateu, koja je konobarica u Barbieri’s restoranu.

Za kršenje izrečenih mjera iznos kazni kreće se od 20 do 70.000 kuna za pravnu osobu, a Halilović bi kao direktorica i odgovorna osoba morala platiti kaznu od 10.000 kuna. Iako je u ovom slučaju zatražena najmanja kazna, molili su da ih se oslobodi svih optužbi.

– Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji budući da nam je do daljnjeg zabranjen rad te smo ostavljeni bez prihoda, a s ogromnim troškovima režija, zakupa i troškova za plaće zaposlenih 14 djelatnika – rekli su Halilović i zaručnik.

“Moja mjesečna plaća je oko 5000 kuna, pa bih plaćanjem novčane kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije”, kazala je Vanja na sudu, ne bi li naposljetku bila oslobođena svih optužbi za kršenje mjera u restoranu čiji je vlasnik Vanjin zaručnik Frane Barbieri.

– Budući da tužitelj u optužnom prijedlogu nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor koji je provodio nadzor u svom iskazu nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a saslušana svjedokinja Matea je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti u dokaznom postupku s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju okrivljenika za prekršaj koji im je stavljen na teret – piše u presudi.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Zvezdaš iz Knina i igrač koji često spominje Oluju:’Nitko ne smije kritizirati Srbiju’

Miloš Degenek defenzivac je Australije rođen u srpskoj obitelji u Kninu 1994. S obitelji je napustio grad tijekom Oluje...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
4.4 ° C
4.9 °
3.1 °
92 %
0.5kmh
100 %
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
5 °
Čet
4 °
Pet
5 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5791
USD
7,1634
GBP
8,8381
CHF
7,6649
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: