2.7 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Anti Rebiću zbog napada na Dalića prijeti teška kazna: Evo kakve posljedice ga očekuju

Pročitajte još:

Anti Rebiću prijeti novčana kazna HNS-a od pet do četrdeset tisuća kuna, a ako bi Disciplinska komisija bila stroža i do šest mjeseci zabrane igranja za reprezentaciju, ako ga izbornik Zlatko Dalić ili netko od nadležnih dužnosnika i djelatnika Saveza prijavi Disciplinskoj komisiji.

U Kodeksu ponašanja HNS-a u kategoriji “igrači“ između ostaloga stoji da igrači sudionici hrvatske reprezentacije trebaju:

– Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.

Podsjetimo, Rebić se na službenom Instagram profilu osvrnuo na nastup Hrvatske na Euru. Objavio je kratke poruke uz videozapis trenutka kad mijenja kopačke protiv Španjolske.

– Nakon svega, nije ni bitno ko je “krivac”, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine … Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), napravimo (puno) više na ovom prvenstvu…, poručio je, između ostalog, Rebić. Uz to, prozvao je i “TV stručnjake”.

Zanimljivo, ubrzo nakon, objave Rebić je istu obrisao i deaktivirao i profil.

Taj je Kodeks na snazi od 2013. godine. Iako će mnogi reći da svatko ima pravo na svoje mišljenje o igri i vođenju reprezentacije i da to ne bi smjelo biti podložno službenim sankcijama, osim izbornikovima ocijeni li da taj ruši atmosferu pa ga više ne zove, činjenica je da propisi HNS-a daju za pravo Disciplinskoj komisiji da ga kazni.

Marko Smolek, predsjednik Disciplinske komisije, za Sportske novosti je rekao:

“Nismo dobili prijavu protiv Rebića pa taj predmet ovog časa ne postoji. No, tijekom ove godine izrekli smo nekoliko kazni nogometnim djelatnicima koji su na neprimjeren način komentirali suđenje, a sve u skladu s Kodeksom. Kaznili smo Damira Miškovića, Nenada Črnka, Zvonimira Šimunovića… Kako je jasno da Kodeks vrijedi i za nogometaše, pogotovo kad je u pitanju reprezentacija koja je iznad svega i da su obvezni držati ga se, i za njih su moguće kazne ako ga prekrše.”

Podsjetimo, Rebić je na svom profilu na Instagramu objavio:

“Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac’, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sra… Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu.”

Što se tiče propisa, u Disciplinskom pravilniku HNS-a u članku 84. stoji

1) Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se:

– igrač – novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica

– djelatnik – novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci

2) U ponovljenom ili težem slučaju bit će kažnjen:

– igrač – od tri mjeseca do dvije godine dana zabrane igranja ili zabranom igranja na četiri do dvanaest utakmica,

– djelatnik – od tri mjeseca do dvije godine dana zabrane obavljanja funkcija ili isključenjem iz nogometne organizacije.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: