12.6 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Sudac ustavnog suda šmrkom polijevao susjede, kaže da se samo branio: ‘Vrijeđali su me i gađali blatom’

Pročitajte još:

Andrej Abramović, ustavni sudac, digao je prašinu kada je u javnost procurila snimka gdje vodom zalijeva svoje susjede.

Snimka, koja je u posjedu portala Dnevnik.hr, pokazuje suca Abramovića kako šmrkom polijeva ljude koji rade u susjednom prostoru u Zagrebu.

Sudac Ambramović tvrdi – radilo se o samoobrani.

“Sram vas može biti. Vi ne znate ništa o pristojnosti”, govori mu polivena žena.

Kako javlja Dnevnik.hr, ovo je već treći put da je došlo do sukoba. Bilo je to u srijedu navečer. Tada se desetak mladih poslije radnog vremena okupilo u dvorištu koje graniči s dvorištem suca Abramovića.

“Možete si zamisliti crijevo za vodu koje je direktno upereno vama u lice? Ne možete disati, gledati, ništa”, govori Tamara za Novu TV.

Abramović kaže da ih je upozorio da će zalijevati vrt.

“Oni ne da se nisu maknuli, nego su grupno prišli ogradi i vrijeđali me, čak i gađali blatom, sve upornošću seoske budale koja draži vezanog psa. Zalio sam i njih u samoobrani. Nabacivanje blatom i vrijeđanje predstavljaju kazneno djelo uvrede, a pravo na nužnu obranu jamči mi čl. 21. Kaznenog zakona”, rekao je Abramović.

Došlo i do fizičkog sukoba
Kada su mu pokušali uzeti crijevo iz ruke došlo je do fizičkog sukoba. Stanari tvrde da je jednoj od njih Abramović pokušao nabiti glavu na ogradu, dok on njih optužuje da su ga gađali blatom, što su i priznali.

Sudac tvrdi da ih je ranije upozoravao kako ne koriste dvorište na način predviđen kućnim redom, a stanari tvrde kako je s njim nemoguće komunicirati.

“Postoji način kako se reagira u takvoj situaciji. On je mogao u slučaju napada obratiti se policiji ili drugačije to riješiti”, kaže Mato Palić, ustavnopravni stručnjak.

Stigla i policija
Policija je intervenirala, podijelila je prekršajne prijave, a u tijeku je i kriminalističko istraživanje.

“Ne ulazeći u motive aktera smatramo da postoje primjereniji načini rješavanja nesuglasica. Prikazanu reakciju suca Ustavnog suda stoga smatramo potpuno neprimjerenom, tim više što je kao član Ustavnog suda pozvan u svim situacijama promovirati i primjenjivati najviša ustavna načela i vrijednosti”, očitovalo se Ministarstvo pravosuđa.

Suca Abramovića štiti imunitet baš kao i zastupnike u saboru, a Sabor ga je u konačnici i izabrao.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.6 ° C
13.3 °
10.8 °
89 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9320
GBP
1,1688
CHF
1,0243
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: