8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Juričan pozvao Milanovića na Festival bespravne gradnje: A onda nek otplovi

Pročitajte još:

Dario Juričan objavio je video u kojem se osvrće na današnji Festival bespravne gradnje u uvali Vruja. Posebno se obratio predsjedniku Milanoviću, kojeg je pozvao da sa svojim ratnim brodom Učka doplovi u uvalu.

“Pozivam Milanovića da sa svojim ratnim brodom Učka uplovi u uvalu Vruja, da sudjeluje na Festivalu bespravne gradnje, a nakon toga da otplovi do Albanije i ne vraća se do kraja ljeta”, rekao je Juričan.

Što je uopće Festival bespravne gradnje?
Danas se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a organiziraju ga, kako ih je nazvao Milanović, zavidni paraziti s balature koji se napušavaju u luksuzu, stoji u priopćenju organizatora.

“Tako je sve nas koji se borimo da se počnu poštivati zakoni ove države, nazvao predsjednik iste te države.

Umjesto da osudi bespravnu gradnju i privatiziranje čitave uvale, kakvo se događa diljem Jadrana, on je stao braniti čovjeka koji mu financira kampanju, koji mu je zaposlio sina i kod kojega, kako sam uzurpator za medije priznaje – ljetuje. U Pisku. Pored ove uvale. Pored najvećeg primjera devastacije prirode i nerada institucija”, poručuju organizatori.

Organizatori pišu kako su prošle godine održali puno skromniji prosvjed na istom mjestu gdje će centralno događanje biti sada, a to je iznad bespravnih objekata. “Tad je to bio zemljani plato. Sad je to uređena, uglancana površina, popločana, postavljeni su višemetarski kaskadni potporni zidovi za koje je Građevinska inspekcija prije neki dan ispisala kaznu”, dodaju.

“Ukratko, od tog prosvjeda, do ovog prosvjeda, ne da mu ilegalni objekti nisu srušeni nego je ilegalna gradnja na državnom zemljištu metastazirala. Kao što se to, pod budnim okom institucija, događa već 20 godina.

Na Vruji se sada nalazi jedno malo, ilegalno naselje. Iskreno se nadamo da nas dogodine tamo neće dočekati cijeli ilegalni grad. A kako je krenulo, hoće. Zato i ovim putem pozivamo ljude da dođu i da podrže borbu za poštivanjem i provođenjem zakona.

Osim deset događanja koja će se odvijati na samom festivalu, posjetitelji će se imati prilike kupati u uvali, što je velika stvar sama po sebi, jer to je plaža odakle se inače mještane protjeruje. Bit će to prvi put nakon 20 godina da će ljudi moći bez straha i grča u želucu smočiti noge na javnoj plaži, pomorskom dobru, zemlji u vlasništvu Republike Hrvatske”, kažu organizatori.

Program počinje u 17 sati s radionicom Osnove joge na bespravnim građevinama, nastavlja se Radionicom vikend ziđanja, slijedi likovna radionica Oslikavanje betonskih nakaza akvarelom, performans Vice Tomasovića i nevidljivog Siniše Labrovića, u 18 sati je press konferencija na kojoj će između ostalih govoriti i Boris Dežulović, u 19 sati je okrugli stol s arhitekticama nazvan “Kako zaustaviti iseljavanje bespravnih graditelja”, nakon toga ide nastup pučkog pjesnika iz Piska, Borisa Dežulovića i za kraj – glazbeni program.

Festival završava u 21 sat.

“Oni koji dolaze automobilom, parkirat će moći na odmorištima uz Jadransku magistralu, koja prate samu uvalu. Kad parkiraju, od ceste do plaže udaljenost je jedan kilometar, tako da za to prepješačiti treba 10 minuta nizbrdo i 15-20 uzbrdo, laganim tempom uz stajanja.

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP) održava se u prekrasno razorenoj uvali Vruja između Brela i Piska. Događanje se održava lišeno bilo koje političke stranke, ali pod niskim pokroviteljstvom gradonačelnika svemira Darija Juričana”, zaključuju organizatori.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: