21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

B92: Balkan nije samo Hrvatska: Srpski novinar ima zanimljivu teoriju – ‘Svaka čast Hrvatima, ali…’

Pročitajte još:

Hrvatska je ostavila podosta loš dojam, a kako je riječ o doprvacima svijeta blijeda igra zamijećena je i izvan granica Lijepe naše

Činjenica je, hrvatska nogometna reprezentacija nije baš pretjerano dobro otvorila prvi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Loše je to izgledalo protiv Slovenije. Nešto malo, ali zaista malo, bolje protiv Cipra i na koncu neuvjerljivo prvo poluvrijeme protiv Malte i solidno drugo poluvrijeme nagrađeno s tri gola.

Odjeci Ex-Yu buma: Svjetska senzacija, srpski inat – Balkan nije samo Hrvatska”, naslov je teksta autora Miloša Simanovića, piše B92

Autor ističe kako su Srbija i Sjeverna Makedonija napravile velike stvari na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

“Hrvatska više nije jedina koja igra dobro”
Spominje se veliki uspjeh Sjeverne Makedonije, ali i poraz Hrvatske u Stožicama. Zaključuje se kako je Hrvatska u padu, ali i dalje na vrhu ljestvice s Rusijom.

“Svaka čast Hrvatskoj na tome što je postala viceprvak svijeta prije tri godine, ali očigledno je da nije više jedina koja igra atraktivan i dobar nogomet na ovim prostorima.”

Potom slijedi analiza svih zemalja bivše Jugoslavije. Glavni dio posvećen je Srbiji Dragana Piksija Stojkovića koja je pobijedila Irsku i Azerbajdžan te remizirala s europskim prvakom Portugalom.

Zatim slijedi hvalospjev preporođenoj Srbiji pod vodstvom Dragana Piksija Stojkovića, zbog odličnih izdanja s Irskom, Azerbajdžanom i na koncu remijem s Portugalom.

“Srbija je ugodno iznenađenje i ‘bara-bar’ s Portugalom, jednom od najboljih reprezentacija svijeta. Po mnogima i najboljom. I ima ono što nije ranije – borbu do kraja i bez predaje. To u prošlosti nije bio slučaj”, piše tako srpski novinar.

Pohvalio je i Makedonce koji su skalpirali Njemačku u gostima s 2:1, a isto tako i Slovence koji su iznenadili Hrvatsku s 1:0.

“Hrvatska se iskupila uz dosta muke s liliputancima Ciprom (1:0) i Maltom (3:0). Ono što brine u Hrvatskoj je neuvjerljiva igra, ali i pored toga je momčad Zlatka Dalića na vrhu s Rusijom, s tim da se priključila i Slovačka”, zaključuje.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: