13.3 C
Zagreb
Petak, 10 svibnja, 2024

Balkanska liga kao posljedica tektonskih poremećaja u nogometu?

Pročitajte još:

NAJBOGATIJI klubovi odlučili su se odvojiti od UEFA-e, osnovali su Europsku Superligu, a Florentino Perez, prvi čovjek novog natjecanja, nastavlja šokirati.

Iz Nyona stižu prijetnje da će biti izbačeni i kažnjeni, a njihovi nogometaši neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu, ali veliki ne pridaju puno pažnje prijetnjama.

Godinama se nagađalo o regionalnoj ligi, ali UEFA o tome nije htjela ni čuti. Perez je ponovno pokrenuo temu.

– UEFA mora shvatiti da se nogomet u Europi promijenio i da neke zemlje žele drugačije natjecanje. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, zatim Balkan, tu su i zemlje Beneluksa … Žele se promijeniti jer nogomet umire zbog ove situacije – Florentino Perez bacio je novu “bombu” na UEFA-u.

Prvi predsjednik ovog natjecanja, ujedno jedan od najsposobnijih nogometnih radnika u povijesti koji je stvorio “galaktike”, u opsežnom je intervjuu objasnio da je “samo” 15 mjesta isključivo za bogate klubove, dok je pet mjesta “otvoreno”.

Način na koji će popuniti preostala mjesta u Super ligi još nije promišljen, ali prema riječima prvog čovjeka Real Madrida, budućnost nogometa je u asocijaciji.

“Zašto vaši mališani ne bi osvojili Super ligu? Oni se mogu natjecati i izboriti mjesto na natjecanju … Treba stvoriti još jednu ligu ili nešto slično”, rekao je Florentino Perez, a zatim spomenuo i regionalna natjecanja koja je UEFA zabranila dugo vremena.

Je li lansiranje Balkanske lige samo “bomba” ili istina, vjerojatno će se uskoro znati. Ako je istina, uskoro će znati tko će sudjelovati.

Jeste li za pokretanje Balkanske nogometne lige?

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.9 ° C
13.8 °
8.6 °
78 %
1.5kmh
0 %
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9274
GBP
1,1617
CHF
1,0238
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: