6.3 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Belgijski mediji detektirali slabe točke Vatrenih: Hrvatska nema obranu i napad za vrhunski rezultat

Pročitajte još:

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je u nedjelju u Bruxellesu izgubila od Belgije s 0-1 (0-1), a jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti.

Belgijski mediji zadovoljni su igrom i rezultatom njihove reprezentacije nakon pobjede nad Hrvatskom (1:0) u zadnjoj provjeri pred Euro za obje reprezentacije.

Ističu da je pobjeda brončanih nad srebrnim s prošlog SP-a veliki poticaj pred EP, koji idućeg vikenda Belgija otvara protiv Rusije, a Hrvatska protiv Engleske.

Belgijskim medijima je glavni junak Romelu Lukaku koji je u 93. utakmici za reprezentaciju postigao 60. gol. Do tog jubileja stigao je s 28 godina i 24 dana. Za usporedbu, Messi je do te brojke stigao s 30 godina, tri mjeseca i 16 dana, a Cristiano Ronaldo s 31 godinom, četiri mjeseca i 17 dana.

1 3

Het Nieuwsblad piše da mu je zgoditak za veliki golgeterski pothvat omogućio suigrač iz Intera: “Marcelo Brozović dao je Lukakuu ruke tako što mu je na petercu pred svojim golom dodao loptu, što je Romelu jedva dočekao i pretvorio u gol. Tako je okrunio dominaciju Belgije u prvom dijelu, u kojem je Hrvatska bila bolja samo u uvodnih deset minuta.”

Isti izvor osim njega kod pobjednika ističe Yourija Tielemansa i Yannicka Carrasca, ali i dodaje: “Obojicu ih je izvozao Luka Modrić. Prvog driblingom, a drugog guranjem lopte kroz noge. Realov playmaker im je htio pokazati tko na polici ima Zlatnu loptu.”

“Ako je vezni red hrvatske reprezentacije za ocjenu pet zvjezdica, obrana i napad vrijede najviše tri. Osobito napad u kojem je Dinamov napadač Bruno Petković. Mogao je izjednačiti za Hrvatsku, ali odlučio se na dvojbeno dodavanje umjesto šuta prema golu”, dodaju.

“Neka Euro započne! Vragovi uvjerljivi protiv svjetskih vice-prvaka i putuju na Euro puni samopouzdanja”, poručuje Het Laatste Nieuws.

Portal Voetbal Nieuws piše kako su Hrvati bili dobi prvih 15-ak minuta, ali naglašavaju Lukaku ih je dobio na snagu.

“Luka Modrić je ime kojeg su bila puna sva usta. Veznjak Reala koristio je svako opuštanje belgijske obrane sjajnim dodavanjima i kretanjem među linijama, svaki put kad bi dobio loptu bez igrača na leđima, diktirao je utakmicom”, navodi portal Walfoot.

Tako je Hrvatska pripreme uoči Eura završila remijem s Armenijom (1-1) u Velikoj Gorici, kada je promašila dosta prilika, a pogotke su postigli Ivan Perišić (23) za Hrvatsku i Wbeymar Angulo (72) za Armence i porazom od Belgije 0-1.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: