6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Belgijski reprezentativac se slaže s Dalićem: ‘Europsko prvenstvo nije pošteno’

Pročitajte još:

Plemenita ideja koja je imala za cilj spojiti Europu, izgubila je dio smisla zbog restrikcija

Euro 2020 zamišljen je kao posveta 60. obljetnici od prvog Europskog prvenstva, ostavština je to bivšeg predsjednika UEFA-e Michela Platinija. Ideja je bila spojiti cijelu Europu i napraviti natjecanje koje će zbližiti narode. Tog 6. prosinca 2012. kada je odlučeno da će se igrati u 12 država, nitko nije ni pomišljao na sve nedaće koje će prethoditi samom prvenstvu. COVID-19, virus koji je poremetio funkcioniranje cijelog svijeta, imao je i velikog utjecaja na nogomet.

Euro koji je originalno trebao biti igran 2020. godine, prolongiran je na godinu dana, a na koncu umjesto 12 gradova, igra se u 11 država, otpali su Bruxelles i Dublin. Plemenita ideja koja je imala za cilj spojiti Europu, izgubila je veći dio smisla zbog restrikcija putovanja, te ograničenog broja gledatelja na tribinama. Ipak, najvažnije je da se igra, ali nekima se ne sviđa ovaj format.

Vermaelen smatra da to nije pošteno i tu se slaže s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem koji je govorio slične stvari.

“Nažalost, na ovom natjecanju postoje reprezentacije koje su sve utakmice igrale na svom terenu. To nikako nije pošteno. Mi smo na sve utakmice morali putovati, a putovanja loše utječu na vaše tijelo. Igrali smo dvaput u Rusiji i morali letjeti natrag po tri sata nakon utakmice. Naravno da nam to nije pomoglo. Nije pošteno, ali moramo to prihvatiti”, rekao je Vermaelen, prenosi Večernji list.

Podsjećamo, slično je govorio Dalić uoči ključne utakmice sa Škotskom. “Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati… Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono…”, rekao je tada Dalić i dodao:

“Znam koliki je bio pritisak na nama. Da odgodimo kamp… Napravili smo iznimku, ostali u Hrvatskoj. Putujemo svako malo, a to nisu normalni uvjeti. Uvjeti nisu za sve jednaki.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: