10.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

‘Bomba’ iz UEFA-e: Ako Modrić, Rebić, Brozović i Perišić zaigraju u Superligi, više neće moći igrati za Hrvatsku?!

Pročitajte još:

U dosad poznatim sudionicima Hrvatska ima sedam reprezentativaca; to su Mateo Kovačić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Ivo Grbić. Ne treba ni govoriti što bi to značilo za Hrvatsku ispuni li Uefa svoju najavu

Europska superliga postaje stvarnost. Dvadeset europskih velikana igrat će gotovo svakog tjedna počevši od kolovoza pa do svibnja.

Dvanaest je klubova već poznato, to su ujedno i osnivači; Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona potvrdili. Nijemci se prema posljednjim informacijama, a to su Bayern i Borussia Dortmund, neće priključiti, dok su u PSG-u neodlučni.

“Do osnivanja nove lige došlo je u trenutku kada je svjetska pandemija koronavirusa ubrzala nestabilnost sadašnjeg ekonomskog modela u europskom nogometu. Tijekom godina su klubovi osnivači ove lige imali za cilj popraviti kvalitetu i intenzitet postojećih europskih natjecanja, a posebno stvoriti turnir na kojem bi se najbolji klubovi i igrači mogli češće međusobno natjecati”, navedeno je u priopćenju Real Madrida, kluba s rekordnih 13 naslova prvaka Europe.

Svjetska i europska nogometna organizacija, FIFA i UEFA, prethodno su se oštro usprotivile tom projektu.

“Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo – Uefa, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i Fifa i sve naše članice, ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost”, poručili su iz Uefe.

– Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije.

U dosad poznatim sudionicima Hrvatska ima sedam reprezentativaca; to su Mateo Kovačić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Ivo Grbić. Ne treba ni govoriti što bi to značilo za Hrvatsku ispuni li Uefa svoju najavu.

I ne samo za Hrvatsku, već i za ostale reprezentacije čiji igrači nastupaju u tim klubovima. I postavlja se pitanje, kakvog će to smisla uopće imati? Valjda će najavljeni sastanak između Uefe, Fife i osnivača Superlige donijeti konkretne odgovore i najbolje rješenje.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.3 ° C
12.7 °
10.3 °
59 %
5.1kmh
0 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: