7.7 C
Zagreb
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Damir Škaro je kriv za silovanje i spolno uznemiravanje, dobio je dvije godine i šest mjeseci zatvora

Za spolno uznemiravanje je Škaro dobio 8 mjeseci kazne, a za silovanje 2 godine. Sud je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci

Pročitajte još:

Županijski sud u Velikoj Gorici objavio je presudu Damiru Škari, bivšem HDZ-ovcu i osvajaču olimpijske medalje u boksu.

Sud je presudio da je Škaro kriv. Za prvo kazneno djelo, za spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci kazne, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora.

U kaznu će mu se uračunati i period koji je bio u pritvoru.

Presuda Škari objavljena je javno, dok je sutkinja Sandra Kantolić, budući da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, presudu obrazložila samo pred tužiteljstvom i Škarinim braniteljima. Škaro na izricanje presude nije došao. Optužnica protiv Škare je potvrđena u lipnju iz drugog pokušaja jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza za koje je tvrdila da su nezakoniti, a što je sud odbio.

Škaro se od optužbi branio sa slobode nakon što je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela. Uhićen je u rujnu iste godine na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom.

Podsjetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svjedočila detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Na silu joj gurao prste u spolovilo pa joj nudio ispriku i novac
Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

“Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati”, ispričala je žena.

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike. Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu.

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog iste godine.

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.)

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice”, priopćio je DORH.

“Tijekom mjeseca lipnja 2019. godine do 9. kolovoza 2019. godine kao predsjednik Autokluba “Siget” u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenici, u prostorijama Autokluba “Siget” prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te dana 10. kolovoza 2019. godine oko 13 sati u Zagrebu, u prostorijama Autokluba “Siget”, Siget 17, u svom uredu, prišao joj, desnom rukom primio ju oko struka, a lijevu ruku gurnuo joj u grudnjak i primio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući ga odgurnuti, nakon čega joj je obje ruke savinuo na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je lijevu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njezino spolovilo”, stoji u optužnici.

HDZ je nakon razotkrivanja slučaja protiv Škare pred časnim sudom zagrebačke organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Na futsal utakmici u Rijeci Armada pjevala “umri Livaja”

Užasne smo povike već više puta slušali na riječkom području što se tiče Marka Livaje (30), ali sve je...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.2 ° C
9.9 °
5.8 °
76 %
1kmh
0 %
Ned
13 °
Pon
14 °
Uto
13 °
Sri
15 °
Čet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9243
GBP
1,1696
CHF
1,0484
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: