7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ćaleta-Cara na presici zateklo pitanje novinara: Šumska rapsodija? Što je to?

Pročitajte još:

U sjajnoj atmosferi i miru, hrvatski reprezentativci se u Rovinju pripremaju za najveći izazov od SP-a u Rusiji. Hrvatska u ponedjeljak u Kopenhagenu igra osminu finala Eura protiv Španjolske.

Svaki dan imamo sastanak o Španjolcima, sve nam pokažu u detalje u čemu su dobri, u čemu su loši. Vole posjed, znamo da kroz godine drži taj posjed, to forsiraju, kazao je Duje Ćaleta-Car

Konferenciji za medije hrvatske reprezentacije govorili su Duje Ćaleta-Car i Ivica Olić.

Prvo su postavljana pitanja za Duju Ćaleta-Cara.

Kako bi ocijenio igru Hrvatske obrane?

Sigurno da može bolje, ima mjesta za napredak. Bilo je dobrih, bilo je loših stvari, ali uvijek može bolje. Primili smo neke glupe golove na koje smo mogli bolje reagirati. Nadam se da ćemo protiv Španjolske napokon zadržati nulu.

Smatraš li da bi ofenzivni prekid mogao biti prednost za Hrvatsku?

Visinu imamo, snagu imamo, nadam se da možemo iskoristiti i taj segment naše igre.

Jeste li analizirali Španjolce?

Jesmo, naravno. Svi znaju kako Španjolci igraju, vole posjed. Imaju problema kad im ne krene sve dobro, ali mislim da imamo igrače koji im se mogu nametnuti kroz posjed. Još im se nije dogodilo kroz turnir da im netko uzme loptu, vjerujem da im to neće odgovarati.

Što povratak Olića donosi reprezentaciji?

Ola je tu s nama stalno, još od Rusije. Šteta što njegova trenerska karijere u CSKA nije potrajala, ali drago nam je da je tu. Pomažu nam njegovi i Čarlijevi savjeti.

Za razliku od Wembleya i Hampden Parka, hrvatski reprezentativci će se u ponedjeljak osjećati kao da igraju u domovini. Na Parken stadionu će ih bodriti nekoliko tisuća naših navijača.

– Nije bilo naših navijača u prve tri utakmice, nešto sitno. Drago nam je što će biti s nama. Skoro sve karte su rasprodane, radujemo se što će biti s nama. Bilo je vrijeme nakon svega. Napokon da se nogomet vratio i da su se vratili navijači. Nadam se da će nam pomoći da prođemo ovu stepenicu, najtežu do sada – kazao je Duje pa priznao:

– Utakmica protiv Španjolske će biti jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. Osmina finala Eura, nikad nismo bili u situaciji da igramo takvu utakmicu protiv Španjolske. Uz Englesku, ovo je jedna od najvažnijih utakmica.

U slučaju pobjede nad Španjolskom, Hrvatska će četvrtfinale igrati u Sankt Peterburgu koji je pak udaljen svega 50-ak kilometara od Šumske rapsodije. Riječ je o kampu u kojem je naša reprezentacija boravila za vrijeme SP-a u Rusiji, a uskoro bi se opet mogli tamo vratiti i probuditi ta predivna sjećanja na rusko srebro. No, Duje na prvu nije znao o čemu se radi.

– Šumska rapsodija? Što je to? Aha. Volio bih se vratiti u Šumsku rapsodiju. Sklopili smo neka prijateljstva, bilo bi se lijepo vratiti – zaključio je Ćaleta-Car.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: