16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ćiro Blažević teško bolestan: ‘Moram reći zbogom dragi moji, Žao mi je. Veoma sam pesimističan…’

Pročitajte još:

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević u teškom je zdravstvenom stanju. U intervjuu za slovenski Sport Klub kazao je kako je loše i oprostio se od Slovenaca i Slovenije.

Novinari SK kontaktirali su ga kako bi govorio o nadolazećoj utakmici Hrvatske i Slovenije, koja se 7. rujna igra u Splitu. U razgovoru im je rekao da je teško bolestan te se oprostio od njih.

– Dragi prijatelji Slovenci, naša ljubav nema granica. Vi volite mene i ja vas, ali moram vam reći žalosnu vijest. Jako sam, jako bolestan – kazao je.

Dvaput je pobijedio rak, operirali su mu prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. No prokleti karcinom ponovno se vratio.

– Ako ne dođem uskoro u Sloveniju, a vjerojatno neću, volio bih iskoristiti priliku da iskažem ljubav i pozdravim sve prijatelje u Sloveniji, mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo kojem mi Hrvati stremimo. Nažalost, moram izreći katoličku riječ: zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je, jako sam pesimističan.

On je vodio reprezentaciju u prvim utakmicama protiv Slovenije, a bilo ih je. U kvalifikacijama za Euro 1996. pa Svjetsko 1998. Triput je rušio susjede, jednom remizirao.

– Naše rivalstvo je bilo veliko, to su bili nogometaši koji su rođeni u istoj državi, a onda su igrali jedni protiv drugih. Nije bilo važno tko je favorit, uvijek je bilo napeto.

Posebno se prisjetio remija baš u Splitu u travnju 1997. (3-3).

– Tko bi mogao zaboraviti kad ti jedan igrač zabije tri gola. On je bio igrač Dinama, moj glumac. Pomozite mi, kako se zove? Primož Gliha. Da, on. J**** mu mater. To je bila legendarna, dinamična i jako važna utakmica. Uvijek ste bili za*eban, a pošten narod, zato vas toliko volim – kazao je Ćiro.

Zašto volite Sloveniju?

– Zato što me obožavate, i ja vas. Godinama sam bio zaljubljen u Slovenku u Ptuju. Nažalost, nisam dugo dolazio i ne znam hoću li ikad više. Cijenim vas i poštujem, vi ste mala Švicarska – tepao je Ćiro slovenskim kolegama.

Pohvalio je Matjaža Keka i Zlatka Dalića, ali prognozu za utakmicu nije mogao dati.

– Postavljaš glupa pitanja, a tako ti je dobro išlo. Pravi stručnjak nikad ne prognozira, to rade samo laici. Tko može išta predvidjeti u nogometu? Čak i kad igraš protiv autsajdera, ne možeš predvidjeti da ćeš dobiti. Zato je ova igra tako čarobna i misteriozna – kazao je Ćiro.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: