21.5 C
Zagreb
Utorak, 7 svibnja, 2024

Hrvatski policajci britanskim turistima izvukli 100 funti za nepostojeću pristojbu?

Pročitajte još:

Naime, na YouTubeu se pojavila snimka skrivene kamere dvoje britanskih blogera i nautičara kojima su policajci navodno htjeli naplatiti nepostojeće pristojbe, piše Morski.hr.

Supružnici su htjeli odjaviti svoj boravak u Hrvatskoj, kako bi mogli otploviti do Crne Gore, no carinici su im počeli naplaćivati pristojbe koje su im se učinile čudnima. Policajci su ih naime, kaznili sa 100 funti jer nisu platili navodnu dodatnu boravišnu taksu. Nisu im dali objašnjenje o čemu se radi, ali su zato tražili plaćanje u gotovini.

Nautičari navode kako su nakon ovoga kontaktirali hrvatsko Ministarstvo turizma vezano uz spornu naplatu, a odakle im je službenim odgovorom rečeno da ne postoji takva boravišna pristojba niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve pristojbe. Drugim riječima, policajci su ih opljačkali. Britanci su zatražili povrat novca.

tempFileForShare 20210904 125618
Foto: Screenshot/Youtube Sailing Fair Isle

– Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku – poručila je u svom videu ogorčena Britanka.

Tražili smo od Ministarstva turizma da se očituje na ovaj slučaj, budući da su njihove službe povratno odgovorile Britancima da taksa koju su morali platiti dubrovačkim policajcima – ne postoji. Također smo pokušali doznati i jesu li policajci iz videa kažnjeni zbog iznude, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.5 ° C
22.2 °
19.1 °
53 %
4.6kmh
0 %
Uto
22 °
Sri
17 °
Čet
19 °
Pet
21 °
Sub
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9288
GBP
1,1650
CHF
1,0238
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: