14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

DALIĆ: Igramo protiv najbolje momčadi na FIFA-inoj ljestvici respektiramo Belgiju, ali želimo dobar rezultat

Pročitajte još:

Igramo protiv najbolje momčadi na FIFA-inoj ljestvici i imamo veliki respekt za nju, ali želimo ostvariti najbolji rezultat, kazao je na konferenciji za novinare uoči dvoboja s Belgijom u Bruxellesu izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

“U Rusiji smo napravili povijesni rezultat, ali ovo nije ista momčad, imamo mlade i talentirane igrače, no trebamo vremena da se uigramo. Utakmica je jako važna jer rezultat daje samopouzdanje, sigurnost i motivi. Bit će vrlo teško, no veliki je izazov igrati protiv prve momčadi svijeta.Bitno je i da ne bude nikakvih ozljeda.

Neki igrači nedostaju kod Belgijanaca, žao mi je što je De Bruyne ozlijeđen. Belgija je broj 1 u svijetu, Roberto Martinez je jedan od najboljih trenera na svijetu i imam veliki respekt prema njemu i Belgiji. Malo je iznenađenje što su ispred Francuske, Argentine ili Brazila, ali igraju odlično i jedan su od najvećih favorita za osvojiti EURO”, kazao je Dalić uoči dvoboja s Belgijom u nedjelju.

“Nakon Svjetskog prvenstva doživjeli smo da nas protivnici drugačije gledaju kao druge na svijetu i postali smo meta svima. Englezi jako žele pobjedu protiv nas na Wembleyju, sigurno im je ostalo u glavi polufinale SP-a i poraz. Hrvatska ne dolazi na EURO kao autsajder, a prvi cilj je proći skupinu”.

Belgijske novinare je zanimalo kakav bi rezultat bio da su se u Rusiji ma SP-u sastali Hrvatska i Belgija.

“Pa mogli smo igrati u finalu. Nemam ništa protiv da to bude finale Europskog prvenstva”, kazao je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: