13 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Dalić sprema neku novu Hrvatsku: Vraća Brozovića, u prvih 11 upao najbolji mladi igrač

Pročitajte još:

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić održao je u subotu konferenciju za medije na kojoj je govorio o lošem rezultatu s Češkom, odnosno razlozima novog posrtaja reprezentacije te o nadolazećoj i odlučujućoj utakmici sa Škotskom.

Dalićeve ideje, ponajprije ona s Antom Rebićem na devetki, na terenu nisu uspjele i nameće se logično pitanje što nam je uopće još preostalo uoči ključne utakmice sa Škotskom u kojoj Hrvatska mora pobijediti.

Ni Dalić više ništa ne skriva i otvoreno kaže:

“Mi nemamo baš puno stvari za koje se možemo uhvatiti. Svi su nas otpisali, ali dragi bog dao nam je šansu…”

Preostala je samo vjera, kao što smo pisali već s početkom priprema reprezentacije za Euro. Mjesec dana kasnije Dalić još traži idealnih 11 i stil igre.

Za ogled s Česima Dalić je izbacio Marcela Brozovića iz momčadi i to se pokazalo kao vrlo loša ideja, a Dalić je to i priznao te je odmah najavio da će Brozovića vratiti protiv Škota.

”Morat ćemo napraviti dvije ili tri promjene, pronaći energičnije i svježe igrače koji će donijeti agresivnost i trku. Ne mijenjam ja jer bih htio, već zato što tražim najbolje. Kad smo izostavili Brozovića, htjeli smo pojačati napad jer nam je to nedostajalo. To je bio razlog za zamjenu te opcije. Željeli smo Kramarića iza špice, iza Rebića, da ulazi u šanse i zabije gol. Sigurno se Brozović vraća u ekipu. Uvođenjem ofanzivnog igrača smo malo dobili i puno izgubili”, kazao je Dalić na pressici i naglasio je kako će njegova momčad protiv Škota morati puno više trčati.

Izbornik nam je kazao i kako smatra i da je Hrvatska puno dobila ulaskom Luke Ivanušeca koji je zauzeo poziciju desnog krila, onog kojeg u reprezentaciji nitko ne voli igrati, jer je svima prirodnija druga strana i ulazak na nogu. Dinamov mladi veznjak nedavno je izabran u top momčad U-21 Eura gdje je predvodio Bišćanovu Hrvatsku do četvrtfinala.

“Ivanušec je postao ozbiljna opcija na treningu, svima nam je pokazao da on ovo može i da ima strašnu kvalitetu. Jučer mu nije bilo nimalo lako, debitirao je dok gubimo 1:0 i u nekoliko situacija je bio malo impresioniran, kao i Gvardiol u prvoj utakmici. To je normalno, ali nije nimalo razočarao, naprotiv, žao mi je što nije ušao već protiv Engleske. Zasluženo je upao u prvu momčad”, rekao je Dalić.

Osim gola, Hrvatska mora tražiti i igrače koji imaju dovoljno energije i mogu izdržati ritam velikog natjecanja. U tom kontekstu pitali smo Dalića je li potrebno izbaciti Brozovića, odnosno je li njegovo izostavljanje bila taktička odluka, zbog koje je i Luka Modrić na kraju utakmice izdušio i ostao bez zraka?

“To je bila taktička odluka, a Marcelo je u veznom redu bio malo slabiji od ostalih. On se sigurno vraća protiv Škotske, zbog njega se Modrić puno više potrošio i nije mogao u organizaciji dati ono što je dao”, kazao nam je Dalić.

Tko će u špicu?
Što se lijeve strane tiče tu bi gotovo siguran trebao biti Ivan Perišić, strijelac jedinog gola Hrvatske na Euru. Špica je također vrlo interesantna. Dalić tu ima nekoliko opcija, može ponovo forsirati Antu Rebića kojem očito ne odgovara igrati špicu u reprezentaciji i njega vjerojatno nećemo tamo više vidjeti, ali nikad se ne zna. Nadalje, tu je Bruno Petković i on bi bio najbolje rješenje zbog svojih unikatnih vještina razigravanja, sjajne duel igre, igranja s loptom u nogama, odličnog građenja i igre leđima okrenutim golu te spuštanja po loptu i kombiniranja sa suigračima.

Opcija je i Andrej Kramarić kao lažna devetka jer naglasio je već nekoliko puta kako klasičnu špicu ne voli igrati, ali sasvim solidna opcija mogao bi biti i Ante Budimir. Budimir je imao sjajnu golgetersku sezonu u Osasuni, odličan je u skoku, voli igrati šesnaestercu, što Daliću itekako odgovara, a ima nos za pogodak i sjajan je u duelu i igri glavom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
13 ° C
13.3 °
12.1 °
90 %
1.5kmh
40 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0259
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: