5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Dalića naljutilo otkrivanje sastava: Svjestan sam glavnog problema Hrvatske, moramo ga riješiti

Pročitajte još:

Znam da ne igramo dovoljno kvalitetno prema naprijed, nedostaje nam više okomitosti i ulazaka u prazan prostor, kaže Dalić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić obratio se javnosti na konferenciji za medije dan nakon poraza Hrvatske na Wembleyju (0:1) na početku Eura.

Govorio je o planovima za utakmicu protiv Češke.

“Nećemo puno pokvariti atmosferu. Izgubili smo od jednog od favorita Eura. Bit ćemo, nadam se, u boljem stanju. Nismo bilo dovoljno kvalitetni, dovoljno dobri za pobjedu. Da ćemo izdržati pritisak i onda ući u ravnopravnu utakmicu. Utakmicu kakva je i bila do one greške gdje smo kasnili svi za pola koraka i primili gol. Nismo bili dobri za pobjedu, ali niti puno lošiji od Engleza. Svjestan sam i potpuno mi je jasno da nismo dobri prema naprijed. Fali nam više akcija, više dubine i ulazaka u prostor. To je problem kojeg sam svjestan, moramo ga riješiti, a ako ga ne riješimo – neće biti dobro. Taktički smo odigrali jako dobru utakmicu. Engleze smo sveli na dva udarca prema golu”, rekao je Dalić.

Na pitanje živimo li na staroj slavi srebra iz Rusije Dalić nije skrivao koja su realna očekivanja od Hrvatske.

“Da, nismo realni. Ako je problem što je Hrvatska izgubila od Engleske na Wembleyju, a nismo bili loši ni podređeni, nismo bili na streljani… Sveli smo ih na dva šuta, imali smo lošu reakciju na autu i to je to. Fali nam samo ambicioznost u napadu, toga smo svjesni. Ne mogu biti pesimist, ali moramo biti realni i svjesni situacije u kojoj jesmo, naša realnost je da prođemo grupu i damo sve od sebe dalje, to bih smatrao uspjehom. Moramo biti realni i shvatiti našu situaciju”, poručio je Dalić, ali je dodao da sve to nije alibi za činjenicu da ne možemo zabiti gol.

Sljedeći suparnik je Češka. – Točno je da smo protiv Belgije i Engleske postavili snažniju veznu liniju. No sada se moramo postaviti ofenzivnije i na tome ćemo slagati priču. Slažem se da neki igrači nisu pravoj formi, no moramo je pronaći jer treba nam pobjeda.

Hrvatska ima samo dvije pobjede u posljednjih deset utakmica. – Rekao sam igračima da nam treba jedan dobar rezultat da nam se otvori, da vratimo samopouzdanje.

“Sedam dana stajali su čunjevi, a mi smo opet pustili da nam tako zabiju”
Nedostaje li Hrvatskoj kemije i zajedništva? Jučer su mnogi Dalićevi igrači mahali rukama, pokazivali da je netko drugi kriv i to nije bila baš lijepa slika.

“Ja to nisam tako vidio. Pričamo o svemu, ne mogu to tako komentirati. Znam kako živimo i kako radimo. Zaista to nisam osjetio, nema mjesta takvim stvarima. Kad se izgubi, sve se vadi van, moguće je da sam s nekim razgovarao od igrača, gdje sam reagirao kod gola jer smo to jedno te isto ponavljali sedam dana na treningu, nema izlazaka iz zadnje četvorke iz koridora kad oni napadaju. S čunjevima je sedam dana taj koridor bio označen na našem travnjaku, a mi tako primimo gol. Možda sam o tome raspravljao s igračima, ali nije to narušena atmosfera”, naglasio je i okrenuo se Češkoj.

“Tek danas krećemo s analizom, u 15 sati gledamo utakmicu, pa ćemo biti pametniji. Dignuli su se, mladi su, potentni. Vidjet ćemo što će danas napraviti, ali mi znamo da moramo uzeti četiri boda u naredne dvije utakmice.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
5.1 ° C
7.1 °
4.8 °
93 %
1kmh
20 %
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: