16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Dani Olmo najavio susret s Hrvatskom: ‘Imaju veliko srce i igraju s ponosom!’

Pročitajte još:

Svi znamo kako je Hrvatska jaka i kako dobre igrače ima, izjavio je u subotu, uoči utakmice osmine finala protiv Hrvatske, na konferenciji za novinare Dani Olmo, igrač španjolske reprezentacije i Leipziga.

Još se ne zna hoće Dani biti u prvih 11 Luisa Enriquea na Parkenu.

“Na raspolaganju sam momčadi, izborniku, osjećam se dobro i spreman sam. I neki dan sam mogao igrati, ali momčad je uvijek na prvom mjestu i sve sam podredio tome da pomognem kolektivu”, rekao je Olmo pa dao brojne komplimente Hrvatskoj:

“Posebnost hrvatske momčadi je zajedništvo, oni su cjelina. Imaju sjajne igrače kao što su Modrić i Kovačić, ali kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković. On uvijek zablista u velikim utakmicama”.

Postoje odlični igrači kao Modrić i Kovačić, ali kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković koji se istakne u velikim utakmicama – pričao je Olmo na španjolskom, a potom je otkrio je li ga izbornik Enrique pitao za savjete:

– Ma on jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju, nije me pitao ništa. Svi znamo kako je jaka Hrvatska, znamo što su napravili, trebali su pobijediti zadnju utakmicu i to su napravili. Trebamo paziti na sve što rade kao ekipa, imaju oni jako dobre igrače, ali mislim da su najjači kao cjelina, kao tim – rekao je Olmo pa se potom prebacio na hrvatski jezik koji mu ide odlično:

– Dobio sam puno poruka od prijatelja i suigrača iz Dinama, a i repke. Pričao sam i s igračima, navijačima, novinarima… Puno mi je ljudi poslalo poruke, naravno da sam sretan zbog toga, svi su mi poželjeli sreću, samo da ne dobijem utakmicu u ponedjeljak, ali ja se samo smijem na to, ha, ha. Ako zabijem gol, mislim da ću slaviti. Dobar je to osjećaj, ha, ha… – kaže Olmo.

– Hrvati imaju te igrače, Modrić, Perišić, Brozović. Ako Hrvatska ima što manje lopte, to je bolje za nas – rekao je.

– Za mene je ovo velika i posebna utakmica. Prvi put igram protiv Hrvatske i igrača s kojima sam tamo igrao u Dinamu. Volio bih igrati takvu utakmicu u finalu, ali eto, za mene će osmina finala biti kao finale – objasnio je bivši dinamovac.

Kako doživljava Hrvate nakon pet godina života i rada u Hrvatskoj, bilo je pitanje španjolskih novinara.

“Hrvati obožavaju nogomet i jako su natjecateljski raspoloženi. Možda nisu velika nacija kao mi, Francuska ili Njemačka, ali imaju veliko srce i s ponosom igraju za svoju zemlju”, kazao je pa otkrio da se čuo sa svojim bivšim suigračima iz Dinama Livakovićem i s Gvardiolom.

“I oni su mi rekli da jedva čekaju utakmicu, ja znam dobro Livakovića i on zna mene zna, jedva čekam da se vidimo”, zaključio je sjajni igrač Leipziga.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: