6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Eriksenu će ugraditi defibrilator pod kožu! A liječnik otkrio njegove prve riječi nakon oživljavanja

Pročitajte još:

Christian Eriksen je prevezen u bolnicu, utakmica se nastavila istoga dana, a ubrzo se i sam nogometaš javio. Ipak, još uvijek se nalazi u bolnici u Kopenhagenu

Kada se Christian Eriksen srušio na terenu, zanijemila je cijela nogometna javnost. Nitko, ama baš nitko, nije razmišljao da je uopće moguće da se to dogodi jednom vrhunskom sportašu, a nakon toga smo, kako je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin rekao, “shvatili koliko je krhak ljudski život”.

Mnogo je faktora pomoglo da takva ružna scena ne poprimi najcrnji epilog, prvo Kjaerovo čupanje Eriksenovog jezika kako ne bi došlo do gušenja, a onda i pravovremena reakcija medicinske službe na čelu s njemačkim doktorom Jensom Kleinefeldom.

“Nakon 30 sekundi otvorio je oči i razgovarao sam s njim. To je bio vrlo dirljiv trenutak jer su šanse za preživljavanje u takvim situacijama jako male”, ispričao je i otkrio što ga je prvo pitao.

“Jesi li opet s nama?’ A on mi je odgovorio: ‘Da, jesam. Pa je*ote, imam tek 29 godina”, rekao je liječnik u razgovoru za Fox.

“Tada sam znao da mu mozak nije oštećen i da će se oporaviti”, dodao je.

Danski je reprezentativac i dalje u bolnici u Kopenhagenu iz koje je javio da je sve ipak sretno završilo te poželio sreću svojim suigračima u nastavku natjecanja. I trebat će im, jer već danas igraju protiv Belgije, a novi poraz značio bi i opraštanje od Eura. Ipak, nogomet je u ovakvim situacijama u drugom planu jer Danci su svojom već pokazali da su pravi prvaci, a Simon Kjaer da je MVP (op.a. najkorisniji igrač)

Danski nogometni savez je, inače, objavio da će Eriksenu pod kožu biti ugrađen tzv. kardioverter defibrilator.

– Nakon različitih pretraga srca kojima je bio podvrgnut Christian odlučeno je da bi on trebao nositi ugradbeni defibrilator. Taj uređaj je potreban nakon srčanog udara uzrokovanog perturbacijama srčanog ritma – rekao je liječnik danske reprezentacije Morten Boesen.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: