20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Evo tko je odgovoran za pogrešan hrvatski grb na EURU! Ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima

Pročitajte još:

Nevjerojatan propust dogodio se ekonomima HNS-a koji su zaduženi za koordinaciju oko službenih dresova Hrvatske.

Reprezentacija je tijekom Europskog prvenstva, u sve četiri utakmice, igrala u dresovima na kojima je otisnut pogrešan državni grb. Umjesto službenog grba igrači su na prsima nosili grb s prvim bijelim poljem.

Na službenom državnom grbu prvo polje je crveno.

A grb s prvim bijelim poljem kao službeni su prihvatili Ante Pavelić i njegovi ustaše 1941. godine. Iz uporabe je uklonjen nakon što su fašisti i njihovi kolaboratori poraženi u Drugom svjetskom ratu. Za vrijeme SFRJ je Socijalistička Republika Hrvatska koristila grb s prvim crvenim poljem koji se nakon osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske.

Iz Indexa su pitali HNS kako se ovaj propust dogodio i tko je za njega odgovoran.

– Sav tisak za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna pogreška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor, te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima.

U zaključku je Pacak istaknuo:
– Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: