8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

GOLEADOM OTVOREN EURO 2020! Italija atomskim nogometom pregazila Tursku

Pročitajte još:

Talijanska nogometna reprezentacija pobijedila je Tursku na startu Europskog prvenstva, rezultatom 3: 0 (0: 0).

Azuri su imali kontrolu od početka do kraja, ali i velike probleme u prvom dijelu slomiti otpor suparnika, dok je u drugom sve išlo glatko, pa je golovima Imobilea i Insignea, a greškom Demirala, došli su do prve pobjede na ovom turniru.

Činilo se da utakmica koja je podigla zastor na 16. uzastopnoj smotri najboljih reprezentacija na starom kontinentu, neće pružiti navijačima puno, pogotovo nakon lošeg prvog poluvremena, ali drugo opravdano očekivanje.

Nakon rezerviranih 15 minuta, Italija je zagospodarila terenom i do konca prvog dijela bila je apsolutno bolja. “Azzurri” su u prvih 45 minuta uputili 14 udarca prema vratima Ugurcana Cakira, a Turci niti jedan. Talijani su imali i 67 posto posjeda lopte, međutim nisu uspjeli slomiti suparničku obranu. Turci su u prvih 45 minuta bili nevidljivi i mogu biti sretni što već u prvih 45 minuta nisu primili pogodak.

Prvu veliku priliku Italija je imala u 22. minuti kada je Giorgio Chiellini pucao nakon ubačaja iz kornera, a turski golman sjajno izvukao loptu ispod grede. U 30. minuti pucao je Barella, a osam minuta kasnije i Immobile. Do kraja poluvremena okušao se Insigne, ali nije bilo promjene rezultata. U posljednjim trenucima prvog dijela Talijani su tražili jedanaesterac nakon što je Čelik igrao rukom, međutim VAR soba nije tako mislila.

Prvi udarac prema talijanskim vratima Turci su upisali u 52. minuti, no Cengiz Under, koji je ušao početkom drugog dijela, nije bio precizan. Samo minutu kasnije Italija je povela i to nakon autogola Meriha Demirala. Berardi je probio po krilu i uputio oštru loptu pred turska vrata, gdje je pogodila braniča Juventusa i završila u golu.

Italija je nastavila s pritiskom i nakon postignutog gola. U 58. minuti opasno je pucao Locatelli, no Cakir je još jednom obranio. Dvije minute kasnije u gol prilici je bio i Berardi, no loše je pucao.

Gunes ništa nije mogao napraviti
Turski izbornik Senol Gunes je izmjenama pokušao “probuditi” svoju momčad, no nije pomoglo. Sjajnu igru Italija je okrunila i drugim golom u 66. minuti. Spinazzola je pucao, Cakir obranio, a napadač Lazija pospremio odbijanac u gol.

Točku na “i” Italija je postavila u 79. minuti, a strijelac lijepog gola bio je Insigne. Turski vratar je loše ispucao loptu, a domaćin je s nekoliko brzih dodavanja stigao do gol prilike koju je realizirao napadač Napolija.

Bio je to 12. međusobni susret Italije i Turske i deveta pobjeda “Azzurra” dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Na europskim prvenstvima su igrali četiri puta, a Italija ima četiri pobjede uz razliku pogodaka 12-1.

Turskoj je ovo peti Euro u povijesti, a zanimljivo na svakom je startala porazom pri čemu je dva puta izgubila od Hrvatske (1996, 2016), te dva puta od Italije (2000, 2020)…

Pobjedom Turske na otvaranju EP-a reprezentacija Italije je pod vodstvom izbornika Roberta Mancinija produžila niz bez poraza na čak 28 utakmica.

U slučaju da Talijani ne izgube preostale dvije utakmice u skupini protiv Švicarske i Walesa, Mancini će dostići učinak Vittoria Pozza koji je 30-tih godina prošlog stoljeća na talijanskoj klupi nanizao 30 utakmica bez poraza.

Posljednji poraz pod njegovim vodstom Talijani su doživjeli u rujnu 2018. u Lisabonu od Portugala (0-1) u Ligi nacija, a potom nanizali 23 pobjede i pet neodlučenih ishoda.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: